Intenzív hónap elé néz a Celeste, melynek első állomásaként a francia válogatott látogat Montevideóba 5-én. Egy héttel később aztán Venezuelában világbajnoki selejtezőt játszik a csapat, amely ebben a sorozatban még nem tudott idegenben nyerni - ennek megfelelően csehül is áll a brazíliai vb-re való kijutás tekintetében...

A világbajnokság főpróbájának számító Konföderációs Kupán azonban biztosan ott lesz, a B csoportban Spanyolországgal (jún. 17.), Nigériával (jún. 21.) és Tahitivel (jún. 23.) mérkőzik majd.

Tabárez kapitány a fentieket figyelembe véve első körben egy bő, 28-as keretet hirdetett:

Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray SK), Martín Silva (Olimpia), Rodrigo Muñoz (Libertad), Juan Castillo (Danubio)

Védők: Andrés Scotti (Nacional), Carlos Valdéz (Peñarol), Diego Lugano (Málaga CF), Diego Godín (Atlético Madrid), Sebastián Coates (FC Liverpool), Martín Cáceres (Juventus FC), Matías Aguirregaray (Peñarol), Maximiliano Pereira (SL Benfica)

Középpályások: Alejandro Silva (Olimpia), Álvaro González (SS Lazio), Álvaro Pereira (FC Internazionale), Egidio Arévalo Ríos (US Palermo), Diego Pérez (Bologna FC), Walter Gargano (FC Internazionale), Sebastián Eguren (Libertad), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid), Gastón Ramírez (Southampton FC), Nicolás Lodeiro (Botafogo)

Csatárok: Gonzalo Castro (Real Sociedad), Luis Suárez (FC Liverpool), Edinson Cavani (SSC Napoli), Abel Hernández (US Palermo), Diego Forlán (Internacional), Christian Stuani (RCD Espanyol)

Erről a listáról aztán a franciák elleni meccsre már lekerült a negyedik számú kapus Muñoz, a veterán Scotti és Chori Castro, a Konföderációs Kupára pedig csak 23 focistát lehet nevezni - a maradék két ember jó eséllyel az otthon, a Peñarolban játszó Valdéz és Aguirregaray lesz.

A végére statisztikázzunk kicsit: a fenti bő keretből nyolcan Olaszországban, a Serie A-ban fociznak; öten a spanyol Primera Divisiónban szerepeltek idén, emellett négyen játszanak otthon, és ugyanennyien légióskodnak a szomszédos Paraguayban.

A 2011-es, Copa Américát nyert csapathoz képest egészen minimális a változás a keretben: a három kapus ugyanaz, a védősorból csak Mauricio Victorino és Jorge Magico Fucile hiányzik (helyettük van most ott jobb híján Valdéz és Aguirregaray), a középpálya pontosan ugyanaz, a csatársorba pedig az időközben hazatért El Loco Abreu és az idei szezonban gyengébben szerepelt Sebas Fernández nem került be - utóbbit a szintén spanyol légiós Stuani váltja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása