mkmax 2010.12.26. 16:31

Juan Castillo

1978. április 17.; Peñarol; 0/0

Teljes neve Juan Guillermo Castillo Iriart. Kapusnak átlagos termetű, 181 centi, 77 kiló. Montevideói születésű, a helyi Defensor Sportingban nevelkedett. Mivel az élmezőnyhöz tartozó csapat kapujába nem fért be, a 2001-es idényre kölcsönadták egy kisebb fővárosi klubnak, a Huracán Buceónak, amelyet a fiatal hálóőr nem tudott megmenteni a kieséstől. Visszatérve nevelőegyesületébe lassan elfoglalta az őt megillető helyet a kapufák között, ám egészen 2005-ig – csapatával együtt – nem nyújtott igazán kiemelkedőt. Akkor azonban, az átmeneti idényben (amikor Uruguayban is átálltak az éves rendszerről az Európában megszokott őszi-tavaszi szezonbontásra)  fantasztikusan teljesített, a gárda a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban szerepelt 18 együttes közül, a bajnoki cím mégsem a Defensoré lett: az utolsó fordulóban a nagy rivális Nacional a hosszabbítás hetedik percében megadott tizenegyessel nyerte meg mérkőzését, amivel pontazonosság állt elő az élen, a kiírás értelmében rájátszás következett volna. A történtek elleni tiltakozásul azonban a Lilák visszaléptek, a szövetség pedig játék nélkül ítélte oda a bajnoki címet a Nacionalnak. 

Castillo fél év múlva csalódottan, trófea nélkül távozott, elfogadva a harmadik helyen végzett Peñarol ajánlatát. A 2006–2007-es idényben már a sárga-feketék kapuját védte és május közepén végre tényleg pályára léphetett egy bajnoki döntőben, a Danubio ellen. A két gárda 40 000 néző előtt 1-1-es döntetlent játszott, a büntetőpárbajban aztán a kapus azonnal főszereplővé vált, miután a második párban hárította Pablo Lima tizenegyesét – társai azonban nem céloztak elég pontosan, 4-3-mal a Danubio szerezte meg a bajnoki címet. A hálóőr azzal vigasztalódhatott, hogy Tabárez szövetségi kapitány őt tette meg második számú kapusnak Carini mögött. Becsülettel végig is ülte a Copát a kispadon, válogatottbeli bemutatkozására tehát még várni kell.

 

 

2008-ra Castillo úgy érezte, ideje kipróbálnia magát külföldön: Brazíliába szerződött, ahol - eltekintve a térdsérülését követő lábadozás időszakát - a Botafogo hálóját őrizte, nem is rosszul. Néhány mérkőzésen még a Celestében is szerepet kapott, megérte tehát belevágnia a légióséletbe. Idén szerződött át Kolumbiába, azóta a Deportivo Cali első számú kapusa, arról azonban Fernando Muslera érkezésével már lemondhat, hogy valaha is kitörjön a cserekapus szerepköréből a válogatottban.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása