Ami igaz a nagyválogatottra, az általában áll a klubcsapatokra is az idegenbeli szerepléssel kapcsolatban: egy uruguayi együttes idegenben sosem lehet igazi favorit. Különösen igaz volt ez ma hajnalban Brazíliában a Libertadores-kupa újabb fordulója esetén, a Defensor Sporting hősiesen küzdött, a félidőben még vezetett, de aztán kijött a hazaiak fölénye. Így történt:

(törölt videó)

Ennek apropóján következzen egy Defensor-nevelésű remek focista, Maxi Pereira portréja!

Maximiliano Pereira

1984. június 8.; középpályás; Defensor Sporting; 13/0

Teljes neve Victorio Maximiliano Pereira Páez. Fővárosi születésű, 173 centi, 73 kiló. A helyi Defensor Sporting nevelése, a Tabárez által favorizált új középpályás-generáció talán legkiemelkedőbb tagja. 2003-ban mutatkozott be az első csapatban, a következő év májusában szerezte első bajnoki gólját, amihez további ötöt tett hozzá a szezon során.

A 2005-ös csonka idényben négyszer volt eredményes, Juan Castillóval együtt ő is szenvedő alanya volt a szezont záró botránynak – ekkor állt a legközelebb ahhoz, hogy pályafutása során először bajnoki címet ünnepelhessen. Középpályás létére a 2005–2006-os szezonban 12-szer volt eredményes, amivel a Defensor házi gólkirálya lett. A legutóbbi idényben már kevésbé volt gólerős a harmadik helyezett gárdában, de a válogatottban így is egyre inkább állandósítja a helyét, a Peru elleni fiaskót kivéve végig a Celeste jobb szélén száguldozott Venezuelában. Nagyon hasznos csapatember, ami ebben a mostani uruguayi válogatottban különleges érték.

(törölt videó)

A 2007-es Copa América után Maxi Cristián Rodríguezzel együtt került a Benficához, első szezonjában még jobb középpályás oldali középpályásként gólt szerzett a Bajnokok Ligájában az AC Milan ellen. A brazil Nélson tavaly nyári eligazolása óta jobbhátvédet játszik, alapembere a bajnoki címért küzdő, jelenleg a portugál bajnokság 3. helyén álló Benficának és természetesen az uruguayi válogatottnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása