Nézzük ezt a Copát és nem hiszünk a szemünknek... azt hiszem nem túlzás vagy tévedés a többes szám és a közösségvállalás a Celeste-olvasókkal, mert ami a negyeddöntőkben történt, az pontosan és gyökeresen az ellenkezője minden várakozásnak.

Kolumbia, Chile, Argentína, Brazília - Uruguay mellett ezt a négy válogatottak tartották-tartottuk esélyesnek a döntőbe jutásra a torna kezdete előtt, a legjobb négy között viszont már egyik sincs ott. Helyettük holnap és holnapután Peru-Uruguay és Paraguay-Venezuela elődöntőket rendeznek, ami felvet bizonyos komoly kérdéseket a dél-amerikai labdarúgás jelenével kapcsolatban, de ezekről talán valamikor később. Foglalkozzunk most "csak" az Argentína-Uruguay mérkőzéssel!

 

 

Argentína-Uruguay 1-1 (1-1, 1-1, 1-1 - hosszabbítás után 11-esekkel 4-5)

2011. július 16., Santa Fé, Brigadier General Estanislao López stadion, vezette: Amarilla (paraguayi).

Argentína: S. Romero - Zabaleta, Burdisso, G. Milito, J. Zanetti - Gago (Biglia, 96.), Mascherano - Messi - Agüero (Tévez, 83.), G. Higuaín, Di María (Pastore, 72.). Szövetségi kapitány: Batista.

Uruguay: Muslera - M. Pereira, Diego Lugano, Victorino (Scotti, 19.), M. Cáceres - A. González, Diego Pérez, Arévalo Ríos (Eguren, 109.), Á. Pereira (Gargano, 109.) - Forlán, Luis Suárez. Szövetségi kapitány: Tabárez.

Gólszerző: G. Higuaín (17.), ill. Diego Pérez (5.).

Sárga lap: Zabaleta, Burdisso, G. Milito, Gago, Mascherano, Tévez, M. Cáceres, A. González, Diego Pérez.

Piros lap: Diego Pérez (38.), Mascherano (86.).

11-esek: Messi, Burdisso, Pastore, G. Higuaín, ill. Forlán, Luis Suárez, Scotti, Gargano, M. Cáceres.

A meccs sajtóját olvasva persze a világ jelentősebb orgánumai a The Guardiantól a Marcáig nem az uruguayi játékosok méltatásával vannak elfoglalva, hanem Messiék kiesésével (lényeges különbség!), a kicsit alaposabb lapok azonban egy játékost kiemelnek a Celestéből, mégpedig a kapust. Tény, hogy Fernando Muslera ez alatt a 120 perc alatt és persze Carlos Tévez büntetőjének megfogásával sokat javított a megítélésén az én szememben is. Annyira jól védett, hogy arról érdemes külön összefoglaló videót mutatni:

 (törölt videó)

Persze a többiek is rendkívül sokat tettek ezért a futballtörténeti jelentőségű továbbjutásért, a gólszerző Diego Péreztől az első félidő felénél lesérült Mauricio Victorinóig felsorolhatnám mind a 14 pályára lépett játékost (kicsit feljebb a jegyzőkönyvben meg is tettem). Elődöntőt játszik tehát a Copa Américán az uruguayi csapat Peru ellen, nézzünk hát egy kicsit előre is!

Diego Godín és Victorino kiesett a védelem közepéről, Sebastián Coates-nak viszont lejárt az eltiltása, így vagy ő, vagy Andrés Scotti kezd majd az Inkák ellen. Edison Cavani sérült, Diego Pérez pedig a a piros lapja miatt nem játszhat, a középpályán utóbbit Walter Gargano vagy Sebastián Eguren válthatja. A holnapi várható kezdőcsapat tehát így néz ki: Muslera - M. Pereira, Diego Lugano, Coates (Scotti), M. Cáceres - A. González, Gargano (Eguren), Arévalo Ríos, Á. Pereira - Forlán, Luis Suárez.

Mit lehet mondani? Innentől már Uruguay az esélyes a tornagyőzelemre a talpon maradt négy válogatott közül. Jó lenne, ha az elődöntőben és a döntőben végre érvényesülne a papírforma.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mkmax 2011.07.18. 13:44:09

Muslera bekerült a hét világválogatottjába:

www.origo.hu/sport/focivilag/20110718-a-het-vilagvalogatottja-2011-julius-1117.html

Mint ahogy Gonzalo García is, aki arról "nevezetes", hogy egy napon születtünk :)

nl.wikipedia.org/wiki/Gonzalo_Garc%C3%ADa

AkovácsApéter 2011.07.19. 13:24:32

@mkmax: Muslerának feltétlenül ott a helye, egyébként szvsz Caceres az idei torna egyik legjobbja - eddig (pedig hogy sipítoztam Fucíle sérülése miatt).
Szóval a lényeg: Muslerának tegnap megbocsátottam a tavalyi bronzmeccset. Remélem, hogy még a Copán megbocsáthatom neki a tavalyi elődöntőt is :)
süti beállítások módosítása