Tartogattam egy bejegyzést Fernando Muslera viselt dolgairól, de a tegnap esti nyolcas, amit szegény Gustavo Munúa kapott, méginkább ráirányítja a figyelmet a kapuskérdésre a Celesténél. Megkockáztatom, hogy az uruguayi válogatottnál a kapusokat tekintve még a magyarnál is borzasztóbb állapotok uralkodnak, hiába véd az első számú kapus az olasz, a cserekapus pedig a spanyol élvonalban.

(törölt videó)

Vegyük észre, hogy a helyzet már több mint egy évtizede katasztrofális: szerencsétlen Fabián Carini még az előző évezredben mutatkozott be a Celestében és egészen Muslera feltűnéséig ő volt a válogatott kapusa annak ellenére, hogy légióskarrierjének (Olaszország, Spanyolország, Belgium, Brazília) 10 évét nagyrészt kispadokon ülte végig - de abban sem volt sok köszönet, amikor beállították a kapuba. A részleteket már elmeséltem a Fabián Carini, a lúzer című bejegyzésben tavaly. Most pedig örülhet, hogy 26-án esedékes 31. születésnapjára kapott egy egyéves szerződést a Peñaroltól.

 


Őt váltotta az a Muslera, aki miatt a Lazio elbukta a Juventus elleni múlt heti rangadót és az Udinese ellen is csak egy szerencsés öngóllal tudott nyerni 3-2-re, de ez csak egy aktuális epizód az ő bakijainak 24 éves korára már hosszúra nyúló sorában.

Nem látom a reménysugarat, de ígérem keresni fogom továbbra is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása