saiidnak köszönöm a tegnapi kommentet, így valóban más a leányzó fekvése! (és ennél modorosabb nem is lehettem volna...)

Írta: bmiky

Álvaro Pereira gólja és gólpassza is kevés volt a Kolozsvári CFR győzelméhez a román I. liga 24. fordulójában: a címvédő fordulatos meccsen játszott 2-2-es döntetlent hazai pályán a Besztercei Gloriával. A vendégcsapat a kiesés ellen küzd, és az idei szezonban immár az ötödik csapat, amely pontot szerez a fellegvári stadionban.

(törölt videó)


A két klub között egyébként jó a viszony, gyakran igazoltak egymástól játékosokat az elmúlt két évtizedben, amióta a Gloria az élvonalban szerepel. A besztercei gárda a román futball nagy túlélője – nem éppen a legsportszerűbb módszerekkel, kiszámítható mérkőzéseik a sportfogadók kedvencei közé tartoznak –, 1990 óta folyamatosan az első liga tagja, ennél hosszabb sorozata csak a három bukaresti klubnak (Dinamo, Steaua, Rapid) van.

A Beszterce bátran kezdett, Nalati sorra ívelte a szabadrúgásokat a kapu elé, s végül egy lefejelt labdát a portugál Diogo be is vágott. Az előny tudatában viszont beállt bekkelni a Gloria, miközben a CFR új ténere, Toni Conceicao Oliveira már a 29. percben védőt áldozott a fordítás érdekében: Galliasi helyett jött az egykori ifi-világbajnok argentin középpályás, Sixto Peralta. Az egyelítéshez azonban hatalmas kapushiba kellett: Tatarusanu bevédte Álvaro Pereira erőből beadott labdáját. Az uruguayi játékosnak ez volt az első tétmeccsen szerzett gólja a CFR-nél, az előző kettőt felkészülési meccseken szerezte.

A második félidő elején Pereira egy gólpasszt is kiosztott, volt még egy jó lövése is, amit kivédett a kapus, majd a 78. percben szokás szerint lecserélték. Közben mindkét csapat lőtt egy-egy kapufát (Koné, majd Diogo), a 85. percben pedig 11-est rúghatott a CFR, de Koné erőtlen lapos lövését megfogta Tatarusanu. Egy perc múlva Deac a vendégkapust is kicselezte, de a visszafutó Azevedóban elakadt a lövése. A végén jött a váratlan egyenlítés: a 94. percben Azevedo lövése Culio fenekén irányt változtatva jutott a hálóba, a két csapat játékosai pedig kis híján összeverekedtek a lefújás után.

A kolozsváriak másik két „uru”-ja nem játszott ezen a meccsen, Darío Flores tartalék volt, Agustín Vianát nem nevezték.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása