Az Európa Ligában a döntőbe jutásért küzdő csapatok – FC Porto, Benfica – megnyerték a tegnap esti odavágókat, Dél-Amerikában viszont lehet, hogy nem lesz uruguayi érdekeltségű együttes a legjobb nyolc között. Nézzük, mi történt az elmúlt két napban!

 

A Libertadores-kupában a Peñarolt sajnos összesorsolták a sorozat tavalyi győztesével, a brazil Internacionallal – az esély a továbbjutásra már a párosításra ránézve is kevésnek tűnt, ehhez képest a hazai döntetlen bravúros eredmény!

 

(törölt videó)

 

Peñarol–Internacional 1-1 (1-0)

2011. április 28., Montevideo, Centenario stadion, vezette: Carlos Torres (paraguayi).

Peñarol: S. Sosa – A. González, C. Valdez, G. Rodríguez, D. Rodríguez – Corujo, Freitas, L. Aguiar, Mier (Estoyanoff, 69.) – A. Pacheco (D. Alonso, 78.), Martinuccio. Edző: Diego Aguirre.

Internacional: Renan – Nei, Bolívar, Rodrigo, Kléber – Bolatti, Guiñazú, Andrezinho (Tinga, 78.), D'Alessandro – Rafael Sóbis (Oscar, 46.), Leandro Damião. Edző: Falcao.

Gólszerző: Corujo (36.), illetve Leandro Damião (64.).

Sárga lap: C. Valdez, D. Rodríguez, Freitas, Martinuccio, Tinga.

 

Nézzük, kikkel szemben kell(enne) helytállnia az uruguayi bajnokcsapat játékosainak: a gólszerző Leandro Damião 21 éves csatár, gólt szerzett a Libertadores-kupa tavalyi döntőjében, egy hónapja Skócia ellen bemutatkozott a brazil válogatottban. Csatártársa, a szintén válogatott Rafael Sóbis két évig a Real Betis támadója volt a spanyol élvonalban. Bolívar Franciaországban, az AS Monacóban légióskodott, a tapasztalt középpályás, Pablo Guiñazú játszott Olaszországban és Oroszországban is, négyszeres argentin válogatott; társa a középpályán, a brazil Tinga szintén négyszeres válogatott, majd' 100 meccsen szerepelt a Bundesligában a Borussia Dortmund színeiben. A 25-szörös argentin válogatott és olimpiai bajnok irányító, Anrdés D'Alessandro három topligát is megjárt: a Bundesligában, a Premier League-ben és a Primera Divisiónban összesen több mint 100 meccset játszott. Renan védte a 2008-ban olimpiai bronzérmes brazil válogatott kapuját. Az argentin válogatott Mário Bolattit tavaly Diego Maradona kivitte a világbajnokságra, miután egy év alatt alapember lett az olasz élvonalban szereplő Fiorentinában – rá onnan is emlékezhetünk, hogy ő szerezte Montevideóban az Uruguay–Argentína mérkőzés egyetlen gólját 2009 októberében, az argentinok annak idején ezzel a győzelemmel kvalifikálták magukat a vébére.

 

Nincs sokkal könnyebb dolga a két uruguayi légióssal, Nicolás Oliverával és Vicente Sánchezzel felálló CF Américának sem, ők egy másik brazil csapatot, Pelé egykori együttesét, a Santost kapták ellenfélül, az első 90 perc után egygólos vereséggel tértek haza Mexikóba.

 

(törölt videó)

 

Santos–CF América 1-0 (1-0)

2011. április 27., Santos, Urbano Caldeira stadion, 11.417 néző, vezette: Jorge Larrionda (uruguayi).

Santos: Rafael – Jonathan, Edu Dracena, Druval, Léo – Arouca, Danilo, Elano (Adriano, 89.) – Ganso, Neymar, Zé Eduardo (Alan Patrick, 81.). Edző: Muricy Ramalho.

CF América: Ochoa – O. Rojas, Mosquera, Valenzuela – N. Olivera (V. Sánchez, 64.), Cervantes (M. Prado, 43.), Rosinei, D. Rosales, J. Martínez – Vuoso (A. Martínez, 51.), D. Márquez. Edző: Carlos Reinoso.

Gólszerző: Ganso (38.).

Sárga lap: Danilo, O. Rojas, Mosquera, M. Prado.

Kiállítva: M. Prado (91.).

 

Érdekesség, hogy a két uruguayi légiós épp egymást váltotta, a játékvezető pedig a legnevesebb uru spori volt; az ellenfél gólszerzőjéről annyit, hogy épp a héten jelentette be érdeklődését irányában az AC Milan, könnyen lehet, hogy a nyáron sok millió euróért le is igazolják.

 

(az EL-ről majd holnap, sok lenne egyben)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása