1979. december 7.; csatár; Toluca; 22/4

Teljes neve Vicente Martín Sánchez Bragunde. A gyors, szemfüles támadó Montevideóban született, 170 centi és 63 kiló. Pályafutását a Sud Américánál kezdte, majd egy-egy szezon erejéig a Tacuarembó FC-t és a fővárosi Nacionalt is megjárva került jelenlegi mexikói állomáshelyére, Tolucába. 2001 júliusában az utánpótlás-válogatott csatár két góllal mutatkozott be új csapatában, 2002-ben és 2005-ben mexikói bajnok, tavaly csak a guadalajarai Chivas bizonyult jobbnak Vicente Sánchezéknél. Hat év alatt több mint 60 gólt ért el az országos bajnokságban. A korosztályos csapatok után a válogatottban is rendszeresen számításba veszik, bár elvileg néhány nevesebb légiós előtte áll a sorban. A 2004-es Copán sem volt ez másként, legtöbbször csereként vetették be – a Brazília elleni elődöntőn beállva az ő kihagyott tizenegyese jelentette a Celeste végzetét. Kétszer kezdett, az Argentína elleni csoportmérkőzésen és a Kolumbia elleni bronzmeccsen, mindkét alkalommal gólt szerzett… Tabárez mester a 2007-es viadal csoportmérkőzésein kezdőként számított rá, az első találkozó betlije után a Bolívia elleni nagyon fontos második meccset az ő találata döntötte el.

 

 

Az egyenes kieséses szakaszt viszont jórészt a kispadról nézte végig, csak a bronzmeccsen kapott bő negyedórát a kapitánytól.

 

Sánchez 2008 januárjában szerződött át Európába, az uruguayiakat szívesen foglalkoztató FC Schalke 04 igazolta le. Már a harmadik mérkőzésén betalált Gelsenkirchenben, első félszezonjában 14 mérkőzésen játszott a végül bronzérmes csapatban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az FC Barcelona elleni mindkét meccsen lehetőséget kapott csereként.

 

 

Amikor a 2008-2009-es idény nyitányaként gólt szerzett az APOEL Nicosia elleni BL-selejtezőn, biztosan nem gondolta, hogy az egész szezonban nem lő már többet; pedig így lett, annak ellenére, hogy 22 mérkőzésen szerepelt a csapatban...

A következő idényében ennek megfelelően már kevesebbet játszott, 14 mérkőzésen két gól a mérlege, de csak egyetlen olyan találkozó volt, aminek mind a 90 percét a pályán töltötte: az SC Freiburg elleni idegenbeli 0-0. Mivel keveset játszott klubcsapatában, a válogatottból is kikerült, és miután tavaly nyáron nem marasztalták a Schalkénál, visszatért Mexikóba. Ma a Club América színeiben riogatja az ellenfelek védőit, lassan ismét visszaszerezve régi góllövő formáját.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.01.06. 09:03:14

A 2004-es Copán nagyon jó volt az azóta teljesen eltűnt Martin Parodival egyetemben,

mkmax 2011.01.07. 17:25:55

Nos igen, Parodi egy külön érdekes téma lehetne, a karrierje elég furcsán alakult. Rossz menedzser, magánéleti zűrök, ezt csak ő tudná elmesélni. Nyilván nem a játéktudásával volt a gond.
süti beállítások módosítása