mkmax 2010.12.21. 08:34

Fabián Estoyanoff

1982. szeptember 27.; középpályás; RC Deportivo; 33/3

Teljes neve Fabián Larry Estoyanoff Poggio. Fővárosi születésű, viszonylag kis termetű, 173 centis, 67 kilós irányító. Igazi „multikulti” figura, nagyapja, Dimitar Sztojanov a háború elől menekült el Bulgáriából, egészen Uruguayig meg sem állt – unokája viszont olasz útlevéllel is rendelkezik. A Fénixben mutatkozott be az élvonalban, a 2000-es szezonban, a következő idény elég volt arra, hogy feltörjön hazája labdarúgásának elitjébe: a kivételes képességekkel rendelkező játékmester hét gólt szerzett a bajnokságban, és a kolumbiai Copa Américán bemutatkozott a felnőttválogatottban – igaz, akkor (is) csak epizódszerep jutott neki. 2002 tavaszán ott folytatta, ahol az előző szezon végén abbahagyta, öt gólt vágott lila-fehér színekben, majd sárga-feketére váltott, a Peñarol vette kölcsön. Egy évvel később nem kis részben az ő játékának és kilenc góljának köszönhetően ünnepelhettek bajnoki címet a patinás csapatnál. A Copa Américán két góljával fontos szerepet játszott az uruguayi bronzérem megszerzésében.

 

 

Számos külföldi klub figyelte, végül a Pablo Aimar utódát kereső Valencia CF vette meg – hogy azonnal kölcsön is adja a Primera División újoncának, a Cádiz CF-nek. Nem találta a helyét a spanyol élvonalban, legtöbbször csereként lépett pályára, támadó szellemű játékos létére mindössze két gólt szerzett, a sárga-kékek pedig elbúcsúztak az élvonaltól. A 2006–2007-es szezonra az RC Deportivóba kölcsönözték ki, ahol már valamivel több lehetőséget kapott, de ebből a – valljuk be, meglehetősen középszerű teljesítményt nyújtott – gárdából sem tudott kiemelkedni. Venezuelában az első mérkőzés kudarcát követő taktikai átalakítás áldozata lett. Jövője nem fest túl fényesen, de még mindig csak 25 éves, van ideje egyenesbe tenni a pályafutását.

 

Szegény Estoyanoff európai karrierje az elmúlt három és fél évben sem indult be, sőt lehet, hogy már véget is ért. A Deporban még rendszeresen játszott, de következő kölcsönidényében a Valladolidban alig-alig lépett pályára. A Valencia CF 2008-ban hazaengedte a Peñarolba, ahol újra formába lendült - ez újabb európai szerződést ért neki, El Chino Recobával együtt szerződött a görög Panionioszhoz.

 


Egy évvel tovább maradt Görögországban, mint világhírű társa, majd idén nyáron ő is hazaszerződött, természetesen a Peñarolba.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása