Tabárez kapitány tegnap kihirdette a kontinenstornára készülő válogatott keretet, ám a végleges, 23-as lista leadásával a végsőkig kivár - miközben ezt a feladatot a többi szövetségi kapitány egy-két héttel ezelőtt megoldotta.

Nyilván megvannak a maga okai, hogy miért húzza el ennyire a keretszűkítést, mindenesetre igazán meglepő nevek nem szerepelnek az alábbi listában, ők a jelenlegi legjobb uruguayi focisták:

 

Kapusok: Fernando Muslera, Juan Castillo, Martín Silva

Védők: Diego Lugano, Diego Godín, Mauricio Victorino, Andrés Scotti, Maximiliano Pereira, Jorge Fucile, Martín Cáceres, Sebastián Coates

Középpályások: Edigio Arévalo Ríos, Diego Pérez, Sebastián Eguren, Walter Gargano, Álvaro Pereira, Gastón Ramírez, Nicolás Lodeiro, Álvaro González, Cristián Rodríguez.

Csatárok: Diego Forlán, Luis Suárez, Edison Cavani, Abel Hernández, Sebastián Abreu, Sebastián Fernández.

 

Érdemes azért összevetni ezt a sort a tavalyi világbajnoki 23-as kerettel, hogy az állandóság még szembetűnőbb legyen - onnan most csak az Egyesült Államokban légióskodó Álvaro Fernández és a gyengébb szezont produkált Nacho González hiányzik. A védelemben egyedül a hazai bajnokságban és a korosztályos válogatottban remeklő Sebastián Coates lehetne új arc, de kétlem, hogy a 20 éves srác most átjutna az utolsó rostán. A középpályára idén többször bekerült Gastón Ramírez viszont számíthat a kerettagságra, így onnan a vébéről meglepetésre lemaradt Cebolla Rodríguez, vagy a Ramírezhez hasonlóan a Serie A-ban szereplő Álvaro González lehet a kimaradó. A legnehezebb talán a csatársorból választani: Sebas Fernández 30 meccsen 7 gólt szerzett a spanyol élvonalban a Málagában ebben az idényben, míg Abel Hernández az olasz első osztályban és az Európa Ligában együtt 26/7-nél állt meg. Kíváncsian várom, melyiküknek szavaz bizalmat most a mester.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.06.28. 23:51:20

Tényleg csak Alvaro Fernandez kihagyása meglepetés.
Kérdés, hogy Fucile hol tart a sérülése után, gondolom azért még nem 100%-os, ezek után még nagyobb meglepetés, hogy A. Fernandez nincs ott.

mkmax 2011.06.29. 07:44:40

A 3 kimaradó: Jorge Fucile, Gastón Ramírez és Sebastián Fernández.

www.montevideo.com.uy/notcopaamerica11_141564_1.html
süti beállítások módosítása