A legjobb négy közé jutásért játszottak tegnap este az Európa Ligában állva maradt csapatok, köztük az FC Porto és a Benfica – a két portugál klub színeiben négy urugayi focistának szurkolhattunk és mind a négyen komoly szerepet vállaltak csapataik fölényes győzelmében. Ezek a meccsek annyira jók, hogy ideteszem mind a kettőt „rendesen”, jegyzőkönyvvel és videóval. Nézzük előbb a Sárkányok mérkőzését!

(törölt videó)

FC Porto–Szpartak Moszkva 5-1 (1-0)
2011. április 7., Porto, Dragão stadion, vezette: Gumienny (belga).
FC Porto: Hélton – Fucile, Rolando, Maicon, Á. Pereira – Fernando, João Moutinho, Guarín (Belluschi, 69.) – Silvestre Varela (J. Rodríguez, 72.), Falcao, Hulk (C. Rodríguez, 80.). Edző: Villas-Boas.
Szpartak Moszkva: Dykan – Makeev (Yakovlev, 86.), K. Kombarov, D. Kombarov, Suchý, Marcos Rojo, Rafael Carioca, Ibson, McGeady (Dzyuba, 68.), Alex, Welliton. Edző: Karpin.
Gólszerző: Falcao (37., 84., 92.), Silvestre Varela (65.), Maicon (70.), ill. K. Kombarov (71.).
Sárga lap: João Moutinho, ill. Ibson, Makeev, Suchý, Marcos Rojo, K. Kombarov.

A Porto Álvaro Pereira tökéletes balos beadásából szerzett vezetést az első félidőben és egészen az utolsó 10 percig úgy tűnt, hogy ez egy szoros mérkőzés lesz, az oroszok támadgattak és a 3-1-es előny Moszkvában nem lett volna ledolgozhatatlan. A hazaiak ifjú csodaedzője, André Villas-Boas azonban ihletetten cserélt, a portugálok meg tudtak újulni a hajrára és lényegében eldöntötték a párharcot – az egyik hajrágólhoz Cebolla Rodríguez egy gólpasszal járult hozzá.

(törölt videó)

Benfica–PSV Eindhoven 4-1 (2-0)
2011. április 7., Lisszabon, Sport Lisboa e Benfica stadion, vezette: Tagliavento (olasz).
Benfica: Roberto – Maxi Pereira, Jardel, Luisão, Fábio Coentrão – Aimar (Jara, 78.), Javi García, Salvio, Gaitán (César Peixoto, 78.) – Saviola, Ó. Cardozo (Felipe Menezes, 90.). Edző: Jorge Jesus.
PSV Eindhoven: Isaksson – Manolev, Bouma, Marcelo, Pieters (Wuytens, 72.) – Hutchinson, Engelaar, Bakkal – Lens, M. Berg (Labyad, 78.), Dzsudzsák. Edző: Rutten.
Gólszerző: Aimar (37.), Salvio (45., 52.), Saviola (94.), ill. Labyad (80.).
Sárga lap: Javi García, ill. Engelaar, Pieters.

Magyar szempontból nagy érdeklődés övezte a Benfica–PSV negyeddöntőt, Dzsudzsák Balázs végig is játszotta a találkozót, a meccs főszereplői azonban a lisszaboniak argentin légiósai voltak, a kegyelemdöféshez ráadásul itt is egy uruguayi játékos járult hozzá: Maxi Pereira a végjátékban gólpasszt adott Javier Saviolának, jó érzés ilyet olvasni az UEFA hivatalos tudósításában:


„90+4' Saviola (Benfica) scores!
Maxi Pereira races into the box and finds Javier Saviola whose shot on the turn nestles into the roof of the net from close range, giving Benfica a convincing lead to take to PSV next week.”

Jöhetnek tehát egy hét múlva a visszavágók, már nyugodtan és magabiztosan.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása