Az uruguayi focisták körében is megindult a Kínába vándorlás, a téli átigazolási időszakban öten szerződtek az ottani első osztályba és valószínű, hogy ez még csak a folyamat kezdete. A leginkább uruguayi együttes Hangzhou Greentown lett, amely kikölcsönözte a chilei Union Españolától a pár éve a Genoa CFC-nél is megfordult Matías Masierót és a Danubiótól a középpályás Sebastián Vázquezt, valamint megvette a korábban az RCD Mallorcában kölcsönben szerepelt Paulo Pezzolanót a montevideói Liverpool FC-től.

 A Nanchang Hengyuan eközben utóbbi csapattól Diego Verát vette kölcsön és megszerezte a Peñaroltól a fiatal Jonathan Ramist.

A korábban is sok uruguayi játékost alkalmazó Cagliari ezúttal a 19 éves utánpótlás-válogatott középpályást, Pablo Ceppelinit szerződtette, mégpedig a Peñaroltól.

A csatár Sebastián Balsast klubja, az argentin San Lorenzo kölcsönadta a spanyol másodosztályú CD Tenerifének.




(Balsas győztes gólt fejel a Racing Club ellen)


A 2009-ben a Defensor Sportingból a Bolívarba igazolt William Ferreirára is egy, a Segunda Divisiónban szereplő klub csapott le: a Bolíviában másfél év alatt több mint 50 gólt és egy bajnoki címet szerzett csatár tavasszal a Real Valladolidban szerepel majd.

Luis Suárez ugyan eligazolt, de a kis Nicolás Lodeiro így sem marad honfitárs nélkül az Ajaxnál: Bruno Silva kölcsönszerződése lejártával visszatért Brazíliából és újra az amszterdamiak rendelkezésére áll.

A montevideói Nacionaltól Mexikóba szerződött a középpályás Raúl Ferro, aki így Carlos Bueno csapattársa lett – apró részlet, hogy a gárda edzője az egykor Spanyolországban is légióskodott, szintén uruguayi Gustavo Matosas.

+ 1: Mascarinho, a szicíliai csatárfenomén, Catania helyi hőse – polgári nevén Giuseppe Mascara – meglepetésre a Napoliba igazolt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.02.01. 11:38:25

Ceppelini hatalmas tehetség, az uru orgánumok az U20-as Copa alkalmából az egekbe dícsérték. Lodeiro remélem befutja az Ajaxnál azt a karriert, amire a képességei predesztinálják, viszont Bruno Silva nem hiszem, hogy az első csapat közelébe kerülne, sajnos ő nagy csalódás volt az Ajaxnál töltött első időszakában.

mkmax 2011.02.01. 11:42:23

@AkovácsApéter: hát, Ceppelinit már tavasszal meglátjuk, mire jut, Lodeiro jó helyen van és szerintem Bruno Silva sem reménytelen. Gondolj bele: az Ajaxban, ha van der Wielt megveszi valami nagy csapat a nyáron, csak az a kétballábas, tehetségtelen Oleguer marad vetélytársként jobbhátvédben, nála azért Bruno Silva is jobb :)
süti beállítások módosítása