Sajnálatos módon az Urufoci éppen akkor szünetelt, amikor a Celeste évtizedek óta legnagyobb sikerét érte el a tavaly nyári világbajnokságon. A téma nem maradhat feldolgozatlanul, szépen sorban felelevenítem tehát a történteket.

Az utolsó vb-selejtező, amiről még írtam, a Chile elleni gól nélküli döntetlen volt és már akkor is úgy tűnt, hogy igencsak kétesélyes, kijut-e egyáltalán a válogatott a világbajnokságra. Nos, nem sokon múlott, egészen pontosan az Ecuador elleni idegenbeli mérkőzésen és annak játékvezetőjén, aki döntetlen állásnál a 93. percben befújt egy minimum véleményes tizenegyest a Luis Suárez helyére beállt Cavani elleni szabálytalanságért. Forlán beverte, a Celeste pedig befutott a pótselejtezőt érő 5. helyre a dél-amerikai selejtezőcsoportban.

Ecuador–Uruguay 1-2 (0-0)
2009. október 10., Quito, Atahualpa stadion, vezette: Salvio Fagundes (brazil).
Ecuador: Elizaga – Reasco, Hurtado, Espinoza (Guagua, 78.), W. Ayoví – Noboa (Montero, 57.), E. Méndez, S. Castillo, Valencia – C. Benítez, Caicedo (Zura, 65.). Szövetségi kapitány: Vizuete.
Uruguay: Muslera – M. Cáceres, Scotti, Lugano – M. Pereira, Gargano, D. Pérez (Eguren, 72.), J. Rodríguez (Fucile, 59.), Á. Pereira – Suárez (Cavani, 83.), Forlán. Szövetségi kapitány: Tabárez.
Gólszerző: Valencia (67.), ill. Suárez (69.), Forlán (93. – 11-esből).
Sárga lap: Noboa, Valencia, W. Ayoví, ill. Lugano.

A kispadon a becserélteken kívül még Juan Castillo, Victorino, Álvaro Fernández és Abreu ültek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása