Kezdjük a csúfságokkal, aztán jöhetnek a vidámabb történetek. A Sevilla védelme Martín Cáceresszel négy gólt kapott Párizsban (PSG–Sevilla 4-2), míg az Atléti hátsó sora Diego Godínnal a közepén hármat engedett be Madridban – az első és a harmadik egészen komikus volt –, így Forlán gólja mit sem ért.


(törölt videó)

Maradva még egy kicsit a spanyol csapatoknál, a Getafében 86 percet játszott Juan Albín: amikor lecserélte Míchel edző, még vezettek a dán Odense BK otthonában, aztán a hazaiak hajrágóllal 1-1-re mentették a meccset. Persze nemcsak Forlán lőtt gólt az eheti EL-fordulóban, Edison Cavani triplázott az FC Utrecht ellen – de ez csak a döntetlenhez volt elég. A Napoli védelme a fentiekhez hasonlóan felháborítóan gyökér, az összefoglalót viszont már a kommentátor miatt is érdemes megnézni.





Pablo García a PAOK Szalonikiben végigjátszotta a Club Bruges elleni találkozót, a belgák a 89. percben hoztak vissza egy pontot idegenben (egy húszéves kis szerb suhanc, bizonyos Stefan Šćepović az elkövető, ez volt az első gólja a csapatban). Jorge Fucile ugyancsak a pályán töltötte a 90 percet az FC Porto színeiben, és végre egy csapat, amelyik nyerni tudott! A portugálok Bécsben a Rapid Wient győzték le a kolumbiai Radamel Falcao mesterhármasával.

Most érkeztünk el a címben szereplő furcsasághoz, Ausztriában játszik ugyanis egy új felfedezett, a már névre is gyanúsan örmény származású Joaquín Boghossian. Azt tudjuk, hogy az örményekkel csak a baj van („Armenians are widely considered to be hustlers and swindlers in about every market niche imaginable.”), úgyhogy pláne hasznos legalább a fél szemünket rajtuk tartani.

A majd' két méter magas csatár nevelőegyesülete a montevideói CA Cerro. Klubja a 2009–2010-es idényre kikölcsönözte őt Argentínába, ahol a Newell’s Old Boys színeiben szórta a gólokat, a szurkolók egy korábbi nagy kedvenchez, a paraguayi Óscar Cardozóhoz hasonlították.

 

 

A nyáron kölcsönszerződése lejártával a Cerro – nyilván jópénzért – eladta az osztrák Red Bull Salzburgnak. Szerepelt uruguayi korosztályos válogatottakban és tagja volt a világbajnokság előtt kihirdetett bő keretnek is, de a 23-as névsorban már nem találkozhattunk a nevével. Az Európa Liga küzdelmeit tekintve a szerda esti Manchester City elleni 0-3 volt az első meccs, amit végigjátszott; az osztrák bajnokságban már kilenc mérkőzésen szerepelt, de csak egyszer volt eredményes, még augusztus elején az SC Magna Wiener Neustadt elleni 4-2-es győzelem alkalmával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása