Mit nekünk BL, amikor van Libertadores-kupa, ráadásul éjjeli győzelmével az uruguayi bajnok az élre ugrott a 8. csoportban.

Gyenge kezdés után – 0-3 Argentínában az Independiente ellen – játékba lendültek a sárga-feketék a nemzetközi porondon, legutóbb együtt néztük a Godoy Cruz elleni győztes meccset itt a Celestén, most pedig újabb 3 pontnak örülhetünk. Az ellenfél az ecuadori LDU Quito volt, amely az előző körben sima 3-0-val küldte haza az Independientét és nem sokon múlott a pontszerzésük a másik argentin csapat ellen sem idegenben.

Ráadásul az együttes tele van légióskodásból hazatért sokszoros válogatott játékosokkal, akik szerepeltek már legalább egy világbajnokságon és számos kontinentális tornán:
 

- a csapatkapitány Nécier Reasco megjárta Brazíliát, Argentínát és a 2006-os vb-t
- ott volt a 2006-os világbajnoki csapatban még Patricio Urrutia, Paúl Ambrosi és José Guagua is
- Ulises De La Cruz egy skóciai szezonja után 7 évig légióskodott Angliában, ott volt a 2002-es és a 2006-os vb-n (igaz, az Aston Villa szurkolói a Useless De La Cruz csúfnevet aggatták rá)
- a paraguayi légiós Enrique Vera a legutóbbi, dél-afrikai tornán játszott és gólt szerzett Szlovákia ellen a csoportkörben

Ők mind pályára léptek ezen a meccsen, de nézzük is a jegyzőkönyvet egészben!

Peñarol–LDU Quito 1-0 (0-0)
2011. március 9., Montevideo, Centenario stadion, vezette: Rivera (perui).
Peñarol: S. Sosa – D. Rodríguez, Valdez, Corujo, A. González, Aguiar, Freitas, Pacheco (Martinuccio, 76.), Urretavizcaya (E. Albín, 90.), Mier (Estoyanoff, 59.), Olivera. Edző: D. Aguirre.
LDU Quito: A. Dominguez – De La Cruz, Ambrosi (Valencia, 70.), Guagua, Reasco, Calderon, Caicedo, E. González (Urrutia, 86.), Vera, Hidalgo (Luna, 64.), Barcos. Edző: Bauza.
Gólszerző: Aguiar (57.).
Sárga lap: D. Rodríguez, Freitas, ill. A. Dominguez, Guagua, Calderon, Caicedo, Barcos, Luna.



 

 

Ahogy az a statisztikából is jól látszik, egyértelmű fölényben futballozott az uruguayi csapat és megérdemelten szerezte meg a győzelmet, a gól hatalmas, szép volt!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mkmax 2011.03.11. 14:38:47

Megoldotta az öreg Dario, bár még nem ér fel Pablo Alfaro nagyságához :D

www.origo.hu/sport/focivilag/20110311-aljas-mozdulat-az-uruguayi-vedotol.html
süti beállítások módosítása