Akadt itt egy rendkívül fontos mérkőzés, nevezetesen a Libertadores-kupa döntőjének visszavágója, valamint egy ahhoz képes jelentéktelen kis bemutató meccs - jöjjön a kettő egyszerre!

A helyzet az, hogy a papírforma a kontinens legjobb klubcsapatának címéért folytatott küzdelemben a brazil Santos győzelmét ígérte, főleg a montevideói döntetlen után. Amikor a tavalyi év utolsó napján, 2010. december 31-én az írtam ide a Celestére a Peñarolról, hogy "igazi szupercsapat lesz ez jövőre!", sok mindenre gondoltam, de arra nem, hogy a sárga-feketék a Copa Libertadores döntősei lesznek. Az egész klub, az összes dolgozója és a játékosok külön-külön mind elismerést érdemelnek azért, hogy az együttes döntőbe jutott és ott méltón képviselte az uruguayi futballt. Hogy az ellenfél kicsit jobb volt, hát, az ezen a szinten előfordul...

(törölt videó)

Santos-Peñarol 2-1 (0-0)

2011. június 23., São Paulo, Municipial Paulo Machado de Carvalho stadion, vezette: Pezzotta (argentin).

Santos: Rafael - Danilo, Edu Dracena, Durval, Léo (Alex Sandro, 67.) - Adriano, Arouca, Elano - Ganso (Pará, 86.), Neymar, Zé Eduardo. Edző: Muricy Ramalho.

Peñarol: S. Sosa - A. González (E. Albín, 37., Estoyanoff, 78.), Valdez, G. Rodríguez, D. Rodríguez - Corujo, L. Aguiar, Freitas, Mier (Urretaviscaya, 63.) - Martinuccio, J. M. Olivera. Edző: Diego Aguirre.

Gólszerző: Neymar (46.), Danilo (68.), ill. Durval (79. - öngól)

Sárga lap: Neymar, Zé Eduardo, A. González, Corujo, Freitas.

 

Utána a tömegbunyóhoz különösebb kommentárt nem fűznék, egyrészt megszokott ez Dél-Amerikában nagyjából minden olyan meccsen, aminek komoly tétje van, másrészt ha az ellenfél sztárja egy olyan idegesítő bohóc, mint ez a Neymar-kölyök, akkor nehéz fékezni az indulatokat.

Ellenben nézzük meg a Celeste utolsó Copa América előtti barátságos, felkészülési mérkőzésének összefoglalóját! A válogatott azt az Észtországot fogatda, amely pár nappal korábban 4-0-ra kapott ki a csoportellenfél Chilétől, és ismét ideális pofozógépnek bizonyult. A mérkőzés legjobbja Diego Forlán volt, aki 3 gólpasszt osztott ki, ezzel együtt ebből a találkozóból messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni a hamarosan kezdődő kontinenstornára vonatkozóan. Inkább csak nézzük meg:

 

 

Uruguay-Észtország 3-0 (1-0)

2011. június 23., Rivera, Atilio Paiva Olivera stadion, vezette: Laverni (argentin).

Uruguay: Muslera - M. Pereira, Diego Lugano, Victorino (Coates, 59.), M. Cáceres - Diego Pérez (Gargano, 58.), Arévalo Ríos (Eguren, 84.), Lodeiro (Á. González, 72.) - Luis Suárez (A. Hernández, 72.), Forlán (Abreu, 81.), Cavani. Edző: Tabárez.

Gólszerző: M. Cáceres (12.), Reintam (55. - öngól), Lodeiro (71.).

 

A mérkőzés a március 25-i tallini találkozó visszavágójaként is értelmezhető, akkor a balti csapat 2-0-ra nyert.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása