Az FC Porto és a Benfica hazai győzelmei után két papírforma eredményre vagyunk attól, hogy az EL-döntőben Dublinban mindkét együttesben uruguayi válogatott focisták lépjenek pályára: a csütörtöki játéknap hőse a kolumbiai Radamel Falcao volt, de Álvaro Pereira, Cristián Rodríguez és Maxi Pereira is kezdőként lépett pályára együttesében.

 

Amikor a félidő végén Portóban a Villarreal megszerezte a vezetést, még senki nem sejtette (krimibe illő fordulat), hogy mekkora verést kap a spanyol csapat a következő 45 percben: a Sárkányok két kolumbiai válogatott labdarúgója, az argentin River Plate-ben nevelkedett Radamel Falcao és az európai légióskarrierjét a francia AS Saint-Etienne-ben kezdő Fredy Guarín ötöt gurított Diego Lópeznek. Az elmúlt hetekben egyre jobb formában játszó Cebolla Rodríguez kezdőként lépett pályára, míg előző mérkőzésen súlyosan megsérült „El Mágico” Fucilét a román Cristian Săpunaru pótolta a védelem bal oldalán.

(törölt videó)

FC Porto–Villarreal CF 5-1 (0-1)

2011. április 28., Porto, Dragão stadion, vezette: Kuipers (holland).

FC Porto: Helton – Á. Pereira, Rolando, Fernando, Săpunaru – Otamendi, João Moutinho, Guarín (Souza, 79.) – Hulk (J. Rodríguez, 84.), Radamel Falcao, C. Rodríguez (Silvestre Varela, 72.). Edző: Villas-Boas.

Villarreal CF: Diego López – Mario Gaspar, Musacchio, Marchena, Catalá – Santi Cazorla, Bruno Soriano, Borja Valero (Wakaso, 67.), Cani (Matilla, 71.) – Nilmar (M. Ruben, 72.), G. Rossi. Edző: Garrido.

Gólszerző: Radamel Falcao (49., 67., 75., 90. – az elsőt 11-esből), Guarín (61.), ill. Cani (45.).

Sárga lap: Fernando, Hulk, Helton, Diego López, Catalá, Borja Valero.

 

 

Szorosabb eredmény született a Benfica és a Braga meccsén, a portugál házirangadón viszont az izgalmak a második félidő elejére, 10 percre koncentrálódtak, ekkor esett a találkozó mindhárom gólja – az összefoglaló elején éppen az látszik, amikor a jobb oldalon előretörő Maxi Pereira nagyon megkeveri Alant, majd tökéletesen adja be középre, ebből az akcióból lett a hazaiak vezető találata.

(törölt videó)

SL Benfica–SC Braga 2-1 (0-0)

2011. április 28., Lisszabon, Sport Lisboa e Benfica stadion, vezette: Thomson (skót).

SL Benfica: Roberto – Maxi Pereira, Luisão, Jardel, Fábio Coentrão – Aimar, Carlos Martins (F. Jara, 65.), Javi García, César Peixoto (Gaitán, 65.) – Saviola (Airton, 86.), Ó. Cardozo. Edző: Jorge Jesus.

SC Braga: Artur – A. Rodríguez, Paulão, Miguel Garcia, Lima (Kaká, 84.) – Leandro Salino, Vandinho, Hugo Viana (Mossoró, 62.), Sílvio – Meyong (Custódio, 55.), Alan. Edző: Domingos Paciência.

Gólszerző: Jardel (50.), Ó. Cardozo (59.), ill. Vandinho (53.).

Sárga lap: Aimar, Vandinho, A. Rodríguez, Miguel Garcia.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása