Kezdjük Marcelo Zalayetával, aki hosszú idő után visszakerült a Kayserispor kezdő tizenegyébe és ennek örömére a hajrában győztes gólt szerzett az Ankaragücü ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen – ezzel a győzelemmel csapata tartja negyedik helyét a török bajnokságban a Besiktas és a tíz ponttal kevesebbet szerzett Galatasaray előtt, valamint a Diego Luganóval felálló Fenerbahce mögött.

 (törölt videó)

Áttérve a spanyol bajnokságra, a hazaiak 3-2-es győzelmével véget ért Almería–Espanyol meccsen a középhátvéd Marcelo Silva nyitotta a gólok sorát egy szép csukafejessel – a vendégeknél a hajrára beállt Iván Alonso, de egyenlíteni már nem tudott.

(törölt videó)

Chori Castro a Mallorcával valamivel jobban járt, a Pamplonában vendégeskedő csapat ugyan hátrányba került a Walter Pandianival felállt Osasuna ellen, de a szélső még az első félidőben egyenlített, beállítva az 1-1-es végeredményt.

(törölt videó)

Olaszország és azon belül a Serie A lett megint a rekorder uruguayi gólok tekintetében, de ezúttal nem egyedül Cavani szállította a találatokat. A Lecce–Palermo uruguayi rangadón például kettő is született: a hazaiaknál három, a vendégeknél egy uru focista lépett pályára, közülük a csapatkapitány Guillermo Giacomazzi szerezte a mérkőzés első gólját, a félidőben csereként beállt Abel Hernández pedig az ötödiket, azzal szerzett vezetést a végül 4-2-vel diadalmaskodott Palermo.



 

 

Azért nem maradtunk ezen a hétvégén sem Cavani-gól nélkül, a Matador most a Cesenát intézte el elegánsan, de határozottan.


 

Megemlítendő még, hogy Diego Pérez gólpasszt adott az 1-0-ra végződött Bologna FC–Catania mérkőzésen. Csapattársát, Miguel Britost sérülés miatt le kellett cserélni (összefejelt az argentin Schelottóval), az uruguayi hátvéd egészen addig minden percet a pályán töltött ebben a bajnoki szezonban.

Kicsit eltávolodva Európától, elkezdődött az uruguayi bajnokság tavaszi idénye, El Chino Recoba a nyitómeccsen 11-esből győztes gólt rúgott, másrészt a nemzetközi szinten is sztárnak számító játékosok tucatját összeverbuvált Peñarol óriásit bukott a rajtnál: hazai pályán gyenge játékkal sima, 3-0-s vereséget szenvedett a Miramar Misionestől.

A végére átigazolási hírek röviden:

Mauricio Victorino országot váltott, a chilei bajnokságból átszerződött a brazil Cruzeiróba. A szintén válogatott védő Carlos Valdezt a Reggina hazaengedte fél évre a Peñarolhoz. A csatár Gastón Puerari személyében újabb uruguayi focista szerződött az Egyesült Államokba, a 25 éves játékos a Monteviedo Wandererst hagyta ott a Chicago Fire kedvéért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása