Ígérem nyárig nem foglalkozok újra a témával, de találtam még 14 érdekes átigazolást az elmúlt pár hétből, hát legyenek meg itt.

1. A korábbi válogatott kapus Sebastián Viera, miután tavaly év végén szerződést bontott a görög Larisszával, a kolumbiai Junior Baranquillához szerződött.

2. A válogatott második számú kapusaként a 2010-es világbajnokságon és a 2007-es Copa Américán is részt vett Juan Castillo eközben elhagyta Kolumbiát, a Deportivo Calitól a chilei Colo-Colóba szerződött, ahol így Andrés Scotti csapattársa lett.

3. A középpályás José Tancredi Kolumbián belül váltott klubot, a Deportes Quindíótól a CD Millionariosba igazolt.

4. A korábban Kínában is megfordult csatár, Sergio Blanco a Queretaro FC-től a Nexacához igazolt.

5. A középpályás Marcelo Palaut, aki az őszt a Puebla FC-nél töltötte, a Cruz Azul vette meg – a srác nem sokat tökölt, rögtön az első mérkőzésén gólt rúgott.


 


6. Az elmúlt 8 évben Mexikóban légióskodott és ott két gólkirályi címet is szerzett Álvaro González 37 évesen hazatért levezetni a Danubióba.

7. A Defensor Sporting játékmesterét, Diego de Souzát végül az argentin Banfield szerezte meg.

8. A chilei Universidad de Concepción szerződtette a montevideói Liverpool FC-től Carlos Santuchót.

9. Chilébe szerződött Brian Rodríguez is, a csatár másfél év alatt harmadszor váltottt csapatot: a Peñarollal megnyert hazai bajnoki cím után előbb az argentin Tigre, majd a perui San Martín de Porres igazolta le – miután utóbbival is nyert egy országos bajnoki címet, januárban az Unión la Calerához írt alá.

10-11. A szintén chilei Santiago Wanderers a védelmét erősítette meg Uruguayból: a Bella Vistától Javier Tetest, a Danubiótól Matías Pérezt szerződtette.

12. Még mindig Chilében maradva a Palestino eladta csatárát, Pablo Pereirát a brazil Sport Recifének.

13. A védő Rodrigo Brasescót a montevideói Racing Club kikölcsönözte a tavaszra a washingtoni D. C. Unitednek.

14. A fiatal Paolo Cardozót – figyelem, az USA-ban az átigazolások is kicsit máshogy zajlanak – draftolta a Los Angeles Galaxy.

Kis kiegészítésként hozzáteszem, hogy egy uruguayi játékos már játszott ősszel az MLS-ben, a világbajnokságon is pályára lépett Álvaro Fernándezt a nyáron szerződtette a Seattle Sounders.



 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása