Jean-Philippe Toussaint: Zidane melankóliája

Esterházy Péter: Toussaint reménye

 

 

"Zidane elkövette azt a hibát, hogy emberként viselkedett és nem játékosként. És az emberből, értelemszerűen, azonnal kijött az állat."

 

 

"... egy játékosnak nincsen anyja, húga, se őse, ismerőse, csak az van, ami a pályán van, azon kívül nincsen semmi. A nézővel vitatkozó játékos az ellentmondás maga."

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hal1fan 2011.01.20. 14:48:15

A mai napig fenntartom: Zidane ostobasága miatt nem lett világbajnok akkor a francia csapat. Ebből következik, hogy az olaszok sem érdemelték meg igazán a címet, de .... sajnáltam volna, ha francia elsőségre emlékezhetnék. Igen, a búcsú is felejthetetlenre sikerült, de attól még Zidan játékos mércével mérve óriási marad.

mkmax 2011.01.20. 16:25:59

@hal1fan: olvasd el a könyvet, érdemes. éppen arról szól, hogy nem ostobaság volt az, hanem valami teljesen más. nem lövöm le, itt csak idéztem belőle pár nekem tetsző mondatot. Toussaint és Esterházy nem az átlagos szurkoló szemével nézi-vizsgálja a kérdést, inkább az írói, szociológiai, pszichológiai, filozófiai szempontok jönnek elő.
süti beállítások módosítása