Jurnó vagyok, a szavak a barátaim - megszámoltam, eddig 93 nemzetközi futball témájú cikkem jelent meg az [origo]-n -, mégsem találom a helyes kifejezést arra, mit produkált tegnap este Luis Suárez és a kis Pelé, azaz Bakary Koné az Ajax Amsterdam-Olympique Marseille meccsen.

Mert az egy dolog, hogy egy lesgóllal 2-2-vel továbbmentek a délebbi kikötővárosiak (jujj, micsoda sportújságírói szörnyűség, nem tudok függetlenedni a közegtől...), de milyen szenzációs, csodálatos, gyönyörű futballt játszott Suárez és Koné! Inkább mutatom, három zseniális gólpassz 2-1-es megoszlásban, nem tudok betelni a látvánnyal:

(törölt videó)
 

A krónikához hozzátartozik még a jobbhátvéd Bruno Silva piros lapja a legvégén, ha már nem nyert a csapat, legalább legyen neki is emlékezetes a meccs.

A másik tegnapi történet a Defensor Sporting hazai 1-0-s veresége a Sao Paolo FC-től a Libertadores-kupában, erről reményeim szerint a Global Soccer hamarosan összeállítással és videóval részletesen beszámol.

Én pedig elmondom, miért volt érdekes még számomra az Ajax-meccs. Van ugyanis egy régi, most már évtizedes mániám: a gémerek egyik régi és kihalófélben lévő csoportjába tartozom, focimenedzserezek. Az Ultimate Soccer Manager 98-cal kezdtem, azóta hosszabb-rövidebb szünetekkel folyamatosan tolom, jelenleg a Championship Manager 2008 van soron - mielőtt bárki meggyanúsítana, igen, bementem ide és megvettem jópénzért (amúgy meglepően olcsó volt tavaly tavasszal, egy agyatlan Quake-klón lövöldözős játékért háromszor annyit is elkérnek).

Lényeg, hogy most már - a játékban persze - évek óta az Ajaxot "menedzselem", három szezon alatt egy bajnoki címet, két második helyet (szemét PSV!), egy-egy BL elődöntőt és negyeddöntőt sikerült összehoznom. Momentán, azaz 2010 október 25-én így áll fel a csapatom:

 

A kapuban a "kis" Schmeichel, balbekk a "kis" Blind, amúgy a védelem Juhász Roli kivételével tiszta holland. Középen Joao Moutinho, a csapatkapitányom Walter El Mota Gargano és a barcás Marc Crosas, elöl pedig balszélsőben a kiváló Aiden McGeady, középcsatár Daniele Cobra Paponi, jobb oldalon Juan Arangol Arango, a Karibi Hurrikán.

Klassz csapat, játszok is kicsit velük így lefekvés előtt, éppen most múlt éjfél, 30-40 perc még belefér.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása