Hétfő este a publikációs listámat böngészgettem, amikor rátévedt a szemem az Európában szereplő uruguayi focisták helyzetét elemző cikkemre, ami éppen egy évvel ezelőtt, 2008. február 8-án jelent meg az [origo]-n. Ekkor jött az ötlet, hogy lehetne ebből a témából blog. Aki tehát ezt olvassa, annak erősen ajánlott az Uruguayi invázió Európa futballpályáin című anyag átfutása. Tulajdonképpen médiahekknek is megteszi, így kezdődik:

Uruguay területe kétharmada Magyarországénak, lakossága 3,5 millió fő. A kis dél-amerikai ország futballistái ott voltak a nemzeteket, kontinenseket, sőt az egész világot összekapcsoló labdarúgás születésénél és játékosaik, klubjaik, válogatott csapataik azóta is rendre jelen vannak a földrész és a világ nagy futballeseményein, elég, ha csak a tavaly nyári Copa Américán elért negyedik helyezésükre gondolunk. Most azonban nem ez írásunk fő apropója, hanem az, hogy egyre több uruguayi labdarúgó szerződik át európai élbajnokságokba, csak a téli átigazolási időszakban hat ilyen eset történt.

Ez érdekel, tovább olvasom!

Szólj hozzá!

Címkék: cikk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása