Megígértem egy régi haveromnak, hogy ma pozitív leszek. Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban ez úgy néz ki, hogy akkor ideírom az összeállítást, melléteszem a mérkőzés összefoglalóját, meg egy vicces videót a gólszerző Luis Suárezről. Aki a többire is kíváncsi, vessen egy pillantást például a Goal.com-on a játékosok egyéni értékelésére. Mondjuk azt, hogy a srácok tartalékolják az erejüket a következő két csoportmeccsre, majd az azokat követő elődöntőre és bronzmeccsre. Hosszú lesz a következő két hét, nem kell pont az első 90 perc alatt megszakadni!

Spanyolország–Uruguay 2-1 (2-0)

2013. június 16., Recife, Itaipava Arena, 41 705 néző, vezette: Nishimura (japán).

Spanyolország: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba – Iniesta, Xavi (Javi Martínez, 77.), Busquets – Fàbregas (Cazorla, 65.), Soldado, Pedro (Mata, 81.). Szövetségi kapitány: Del Bosque.

Uruguay: Muslera – M. Pereira, Lugano, Godín, M. Cáceres – G. Ramírez (Á. González, 46.), Gargano (Lodeiro, 63.), D. Pérez (Forlán, 69.), C. Rodríguez – Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Tabárez.

Gólszerző: Pedro (20.), Soldado (32.), ill. Suárez (88.).

Sárga lap: Piqué, Arbeloa, ill. Lugano, Cavani.

Labdabirtoklás: 71%–29%

Szögletarány: 5–1

Lövések (kapura): 16 (9)–6 (2)

Szabálytalanságok: 13–22

Lesek: 0–1

A két válogatott örökmérlege: 7 meccsen 4 spanyol győzelem, 3 döntetlen, 13–7-es gólkülönbség.

És akkor mutatom a norvég srácok videóját, amiben tökéletesen adják elő Luisito játékstílusát, zseniális!

Idézek a fent emlegetett Sony leveléből: "szerintem a jelen leggeciládább játékosa suárez (hát már bocs :D), mert ő harap, rúg, üt ÉS pofátlanul színészkedik is, ja meg niggerez"

Én pedig ezt írtam ide a Celestére 2010-ben, a Ki legyen az új kedvenc? című anyagban: "Kézenfekvő választás lenne Luis Suárez, játéktudásban mindenképpen, de a feje és a viselkedése annyira emlékeztet azokra a lakótelepi suttyókra, akiket soha ki nem állhattam (lásd még városi paraszt, Kabát Péter, Urbán Flóri, Bajzát Peti, Kaszás Zsolti), hogy ez komolyan fel sem merülhet."

Azt a szabadrúgást azért egész jól eltalálta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása