Öröm a Libertadores-kupában és az Ázsiai Bajnokok Ligájában, némi bánat a spanyol bajnokságban, ezek történtek az elmúlt 12 órában.

Kezdjük a negatív eseményekkel, az Espanyol–Mallorca spanyol bajnoki meccs elején Chori Castro tizenegyest hibázott, ráadásul 10 perccel később a hazaiak megszerezték a vezetést. Szerencsére a csapattársak egy jó hajrával megfordították az eredményt.

(törölt videó)

Sebastián Egurennek viszont nem volt ilyen szerencséje: a válogatott középpályás a 16-oson belül utánarúgott Luis Fabianónak, egyből piros lap és büntető már a 26. percben... Innen nem lehetett visszajönni, Sevilla–Sporting Gijón 3-0. (a hazaiaknál Martín Cáceres nem szerepelt a keretben)

(törölt videó)

És most jöjjenek az örömteli dolgok, mondjuk az, hogy a Peñarol idegenben legyőzte az argentin Godoy Cruzt a Libertadores-kupában! A 8-as csoportban az a furcsa helyzet állt elő, hogy az uruguayi sztárcsapat és az ecuadoriak legjobbja, az LDU Quito mellé két argentin együttest is besorsoltak. Az első fordulóban a sárga-feketék simán kikaptak idegenben az Independientétől, de most – szintén Argentínában – egy 3-1-es győzelemmel megmutatták, hogy esélyesek a továbbjutásra. Külön érdekessége volt ennek a meccsnek, hogy a Godoy Cruz kispadján Jorge da Silva személyében uruguayi edző ült, aki a meccsen három honfitársát is pályára küldte, viszont a Peñarolban is szerepelt egy argentin játékos, a csatár Alejandro Martinuccio. A főszereplő azonban a kétgólos Juan Manuel „El Palote” Olivera lett, nézzük a góljait, egyik szebb mint a másik!



 

 

Végül megkezdődött az Ázsiai Bajnokok Ligája: a kínai Hangzou Greentown együttesében a középpályás Sebastián Vázquez és a csatár Matías Masiero is kezdett, a csapat pedig nagy meglepetésre legyőzte az esélyesebb japán Nagoya Gramus Eigth gárdáját.



 

 

Az F-csoportban a fenti két klubon kívül még a dél-koreai FC Szöul és az emírségekbeli Al-Ain szerepel, ebből a négyesből elvileg a három uruguayit foglalkoztató kínaiak a leggyengébbek – kíváncsian várom, mire lesznek képesek egy ilyen jó kezdés után!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása