Röviden összefoglalom a téli átigazolási időszak legfontosabb eseményeit. Ha véletlenül történik még valami, ideírom utólag, de nem hiszem, hogy lenne nagyobb újság Luis Suárez Liverpoolba szerződésénél.

1. Luis Suárez végre topligába igazolt, a Liverpoolnak sikerült megszereznie a Celeste egyik ászát.

2. A világbajnokság nagy felfedezettje, Edigio Arévaló Brazíliába, a Botafogóba szerződött Abreu mellé.

3. Carlos Bueno Mexikóba, a Queretaro FC-be igazolt.

4. Nicolás Olivera Mexikón belül váltott klubot, a Puebla FC helyett mostantól a Club Américában szerepel.

5. Az AC Milan kölcsönadta Bruno Montelongót a Bologna FC-nek, ezzel ő lett a keret ötödik uruguayi játékosa.

6. A Sampdoria hazakölcsönözte Bruno Fornarolit, miután fél év alatt csak egy bajnoki mérkőzésen szerepelt a genovaiaknál, most fél évig a montevideói Nacional játékosa lesz.

7. A korábban az AC Milannál is megfordult Tabaré Viudez Mexikóból tért haza a Nacionalba.

8. Az uruguayi liga egyik legjobb csatára, Martín Cauteruccio a Nacionalból az argentin Quilmesbe igazolt.

9. Matías Alonso nem fért be a spanyol másodosztályú Granada CF-be, tavasszal otthon játszik kölcsönben a CA Cerróban.

10. Luis Aguiar, aki hivatalosan a Dinamo Moszkva játékosa, de ősszel kölcsönben a portugál bajnokságban játszott az SC Braga színeiben, tavasszal – ugyancsak kölcsönben – a Peñarolban szerepel.

11. Fabián Carini, miután ősszel nem talált magának csapatot, január elején hazaigazolt a Peñarolba.

12. A balszélső Jonathan Urretavizcayát a Benfica visszahívta az RC Deportivótól (hat mérkőzésen lépett pályára az ősszel Primera Divisiónban) és hazaküldte kölcsönbe a Peñarolba.

13. Juan Manuel Olivera, a szilveszteri nyereményjátékunk megfejtése – a nyertes azóta átvette a csokit! – hazatért Szaúd-Arábiából, szintén a Peñarolba.

+1 Nelson Cuevas: a 2002-es világbajnokságon feltűnt paraguayi válogatott csatár (azóta figyelem a pályafutását) fél évig bírta a spanyol másodosztályban. 11 lejátszott mérkőzésén egy gólt szerzett az Albacete színeiben, aztán Mexikóba igazolt a Puebla FC-hez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása