Elérkeztünk az első csoportmérkőzéshez, amely ugyan gól nélküli döntetlent hozott, de felejthetetlen pillanatokban nem volt hiány. Amikor a kis Lodeiro – azóta már az Ajax Amszterdam játékosa – csereként beállva nem egészen 20 perc alatt kiállíttatta magát, az a mai napig emlékezetes: sok játékosról el tudtam volna képzelni, hogy előjön belőle a „hentes és mészáros” énje, de hogy éppen a legkisebb, húszéves támadó középpályás, egy igazi spíler rúgjon oda olyanokat a franciáknak, hogy öröm legyen nézni, hát az igazi meglepetés volt!

További meglepő fordulat, hogy Eguren és Gargano csak a kispadon kapott helyet, ellenben bekerült a kezdőbe Edigio Arévalo Ríos, aki egyévnyi mexikói légióskodástól eltekintve csak a hazai bajnokságban játszott. 28 évesen valami csoda folytán megadatott neki, hogy részt vegyen élete első válogatott tornáján és tény, hogy a bemutatkozása jól sikerült. Pár hete szerződött át Brazíliába a Botafogóhoz, ahol El Loco Abreu csapattársa lesz.

 

 

Uruguay–Franciaország 0-0
2010. június 11., Cape Town, Green Point stadion, 64 100 néző, vezette: Nishimura (japán).
Uruguay: Muslera – Diego Lugano, Godín, Victorino – M. Pereira, D. Pérez (Eguren, 87.), Arévalo, I. González (Lodeiro, 63.), Á. Pereira – Luis Suárez (Abreu, 74.), Forlán. Szövetségi kapitány: Tabárez.
Franciaország: Lloris – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Ribéry, Gourcuff (F. Malouda, 75.), Toulalan, Diaby – Govou (Gignac, 85.), Anelka (Henry, 72.). Szövetségi kapitány: Domenech.
Sárga lap: Victorino, Lodeiro, Diego Lugano, ill. Evra, Ribéry, Toulalan.
Kiállítás: Lodeiro (81.)

A meccs emberének Diego Forlánt választották meg, minden egyéb statisztikához ajánlom a FIFA vonatkozó oldalát. További szöveges beszámoló a meccsről itt található.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása