mkmax 2011.01.12. 14:16

Gonzalo Vargas

1981. szeptember 22.; csatár; AS Monaco; 11/3

Teljes neve Gonzalo Vargas Abella, Montevideóban született. A zömök, 173 centis, 76 kilós csatár ügyessége és gólerőssége révén hamar kiemelkedett a hazai mezőnyből, ahol egyébként a Defensor Sportingot erősítette. A Liláknál egyénileg elérte a csúcsot, a a klubsikerek azonban elkerülték, ezért, kihasználva a kínálkozó lehetőséget, 2005 elején légiósnak állt. Nem ment messzire, az argentin Gimnasia La Plata igazolta le, bemutatkozása pedig nem is sikerülhetett volna jobban: a clausura első fordulójában hazai pályán győztes gólt szerzett az Almagro ellen, majd a következő fél évben további négyet szállított. Nem is rossz, mondhatnánk, de amit a következő egy évben művelt, az már megérdemli a fantasztikus jelzőt: 12 találatával argentin gólkirályi címet szerzett (többek között Martin Palermót és Sergio Agüerót megelőzve), amibe belefért például egy-egy mesterhármas a Rosario Central és az Olimpo ellen, egy dupla a River Plate arénájában, a Monumentalban és még egy az Argentinos Juniorsnak otthon, La Platában.
 

 

Ez a teljesítmény az európai nagycsapatokat is meggyőzte, akik élénken érdeklődtek a la plata-i egyesületnél Vargasért, aki végül az AS Monaco ajánlatát fogadta el. Nem hozott jó döntést, a nagyhercegségben nem találja a helyét, a 2006–2007-es idényben mindössze kétszer játszott 90 percet a Ligue 1-ben, gólt sem szerzett. Ennek megfelelően a válogatottból is kiszorulóban van, élete első nagy tornáján Venezuelában csak tíz perc jutott neki, az is a Peru elleni szenvedés hajrájában.

Ő is egyike azoknak a dél-amerikai légiósoknak, akiknek nem jött be az európai kaland, a 2007-2008-as idényt még Franciaországban töltötte, de az FC Sochaux kölcsönjátékosaként sem futott be igazán. A következő szezont már a guadalajarai Atlas csapatában kezdte, ahol viszont egyből magára talált. Annyira jól sikerült a mexikói kiruccanás, hogy klubja végleg megvette az AS Monacótól.

Teljesítményére Argentínában is felfigyeltek - bár egykori gólkirályként ott már letette a névjegyét -, a 2010-2011-es idényt az Argentinos Juniorsban tölti. Mivel a válogatott manapság el van látva jó formában lévő csatárokkal, nagyot kellene alakítania, hogy 2007 után ismét visszakerüljön a Celestébe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása