Klaas Jan Huntelaar pályafutását azóta figyelem rendesen, mióta sztárportrét írtam róla a Focivilágba. Ezért a hétvégi spanyol fővárosi rangadón duplán örültem, hogy ő és Forlán szerezték a mérkőzés két gólját:

 

 

A hét teljesítményét mégsem ők produkálták, hanem a múltkor már emlegetett Gonzalo Castro, 0-3-nál csereként beállva két gólt rúgott és egy gólpasszt adott a Real Betis ellen, így alakult ki a 3-3-as végeredmény. Nem véletlen, hogy Harmos kolléga betette a srácot a hét világválogatottjába!

(törölt videó)
 

Spanyolországban ezen felül rendeztek még egy uruguayi rangadót is, a Villarreal CF-RCD Espanyol mérkőzésen a hazaiaknál Godín kezdett, Eguren csereként állt be, akárcsak a másik oldalon Iván Alonso. Megjegyzem, kedvenc középhátvédünk összehozott 1-0-nál egy büntető-sárga lap kombót az Espanyolnak, de Luis García kihagyta a 11-est.

Áttérve a görög-ciprusi kultúrkörbe, ott több érdekességről is be tudok számolni. Risso például az utolsó pillanatban mentett pontot az Apollon Limasszolnak idegenben:

(törölt videó)
 

Estoyanoff közben az Iraklisz Szaloniki ellen rúgott egyet a kikötővárosban, ez sajnos kevés volt a pontszerzéshez, a három kiállítást hozott meccsen 2-1-re kikapott a Panioniosz.

 

 

Az Iraklisz városi riválisa, a PAOK ezalatt az Olympiakosszal játszott gól nélküli döntetlent - csereként beállt, a hajrában pedig utánrúgásért egyből piros lappal lement a sérüléséből felépült Joe Bizera, aki az 55. játékosunk a fent már linkelt táblázatban. A meccs előtt és után is komolyat balhéztak a szaloniki ultrák, ahogy a hírekben azt olvasni és látni lehetett.

(törölt videó)
 

Bizera ezelőtt Olaszországban, a Cagliariban játszott, ezzel ügyesen rákötök az egyetlen hétvégi olasz gólra, amit Granoche szerzett a Cittadella otthonában, megalapozva a sima 3-0-s győzelmet:

(törölt videó)

Az e hétvégi másik piros laposunk Gonzalo García, akit a 75. percben küldött le a spori második sárgával az SC Heerenveen elleni idegenbeli 2-1-es vereség alkalmával.

Végül, de nem utolsó sorban: bmiky kint járt a Gloria Buzau-CFR Cluj meccsen, írt is nekünk róla.

Rövid leszek, mert nem láttam a teljes meccset. A CFR az utolsó helyen álló Gloria Buzau otthonában nyert 1-0-ra, a gólt Kone lőtte az 53. percben. Az uruk közül csak Pereira játszott, de ő végig, bár sok hasznos dolgot ő sem csinált. Darío Flores ismét a kispadon ülte végig a meccset, mig Agustín Viana a III. ligás tartalékcsapatban játszott, a CFR II hazai pályán 7-3-ra nyert a Fogarasi Inter ellen.

Jövő héten nagy derbi a Rapiddal, péntek este. Arról majd részletesebben írok.

Úgy legyen, előre is köszönöm!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása