Nagy örömömre egyik kedves olvasóm, bmiky már válaszolt is a múltkor feltett, kolozsvári uru-kolóniával kapcsolatos kérdésemre, engedélyével közzéteszem levele lényegi részét:

"A CFR külföldi játékosait általában egy Marcel Popescu nevű román FIFA ügynökön keresztül hozza, de a klub alelnöke, Razvan Zamfir is játékos-ügynök volt korábban, és neki nagyon jók a dél-amerikai kapcsolatai.

...

Pereira nagyon jó játékos, a két most érkezett védő eddig nem győzött meg, hogy jobb a régieknél. De olcsók voltak, egyik 300 ezer euróért jött, a másik ingyen, azonfelül mind a kettőnek van olasz útlevele is, azaz EU-sok, nem légiósok."

Ezúton is köszönöm a gyors és kimerítő választ Mikinek! És ha már a CFR-nél és átigazolási pénzeknél tartunk, megjegyzem, hogy a klub jótevőjét, Pászkány Árpádot is megemlítettem a legutóbbi, szervezett bűnözés és futball összefonódását tárgyaló [origo]-s anyagomban. Hogy aztán kicenzúrázták, az más kérdés, erről kicsit bővebben itt lehet tájékozódni. Forrásom egyébként, ahogy ott is olvasható, az OCCRP futballal foglalkozó aloldala, a Game of Control, mutatom a CFR Clujról szóló anyagukat. Kicsi Securitate, némi pénzmosás-gyanú, ilyenek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása