Örülök Abreu sikerének, ezzel együtt elég ramaty hétvégét zártak az uruguayi játékosok a Primerában: Chevantón hiába kezdett és kapott egy órát a Sporting Gijón ellen, a Sevilla FC kikapott idegenben 1-0-ra. Diego Forlán gólját a Marca García Calvónak adta, mondjuk teljesen jogosan. Ráadásul az Atlético otthon kapott ki a Valladolidtól 2-1-re, amiben Fabián Canobbio kezdett, de pont az Atléti egyenlítő gólja után cserélték le. Juan Albín a második félidőre állt be a Betis elleni 2-2-n - ha ő rúgja a végén a tizenegyest és nem Soldado, nyerhettek volna.

A Villarreal CF égéséről A Corunában már ne is beszéljünk, a 0-3 jól minősíti szegény Diego Godín formáját. Ő legalább végigjátszotta a meccset, de Sebastián Egurent egy sárga lap begyűjtése után a 65. percben lekapta a pályáról Manuel Pellegrini.

Van azért két győztesünk is, bár egyik sem az a nagy durranás: Martín Cáceres csak a 90. percben állt be a Racing Santander ellen 2-1 megnyert meccsen az FC Barcelonába, a következő fordulóban viszont biztos kezdő lesz, mert a kiállítások miatt ő a Barca egyetlen bevethető középhátvédje. A CA Osasuna pedig Walter Pandiani fejesével nyert 1-0-ra az idegenben mindig szörnyű RCD Mallorca ellen, de a csapat még mindig kieső helyen áll. A gól legalább formás.

(törölt videó)

Franciaországban viszont hatalmas mákja volt az egyetlen topligás uruguayi edzőnek, Pablo Correának, aki az AS Nancy-val a 93. percben rúgott góllal tudott nyerni az AC Le Havre ellen idegenben - a meccset Damián Macaluso végigjátszotta. Correa rendesen belőtte a csapatot a középmezőnybe: 10. hely a húszcsapatos bajnokságban, 7-7-7 győzelem, döntetlen és vereség, 21-22-es gólkülönbség. Úgy, hogy a nyáron a vezetőség eladta a fél kezdőcsapatot, egész klassz.

Olaszországban is ment a spanyolhoz hasonló szenvedés: Walter Garganóval és a 68. percben beállt Marcelo Zalayetával a Napoli 2-0-ról játszott döntetlent hazai pályán az Udinesével, Jorge Martínez 76 perc alatt nem tudott gólt rúgni az Atalantának idegenben, ki is kapott a Catania 1-0-ra. Rubén Olivera viszont örülhetett, hét perccel a vége előtt 0-0-nál jött be Genovában a Palermo ellen, öt perc múlva meglett a győztes gól - Edison Cavani nagy bánatára, aki végigjátszotta a meccset a másik oldalon... A Regginában Carlos Valdez segített pontot menteni otthon az AS Roma ellen (2-2), de a csapat még így is utolsó a Serie A-ban.

Hogy legyen kiállítás is (uruguayi fociról beszélünk, mindig van kiállítás!), a Leccéből már a 41. percben kiszórták második sárgával Guillermo Giacomazzit, de a többiek még így is lenyomták idegenben az AC Sienát. Állat.

A milanosok randán megszórták szegény Fernando Muslerát, Lazio-AC Milan 0-3. Nem kockáztatok sokat, ha azt mondom, hogy lesz még jobb hétvégénk is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása