Hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott ma hajnalban az uruguayi bajnok a Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén, így a kupagyőzelemhez idegenben kell legyőznie brazil ellenfelét a visszavágón.

 (törölt videó)

Peñarol-Santos 0-0

2011. június 16., Montevideo, Centenario stadion, vezette: Amarilla (paraguayi).

Peñarol: S. Sosa - A. González, Valdez, G. Rodríguez, D. Rodríguez - Corujo (A. Pacheco, 67.), Freitas, L. Aguiar, Mier (Estoyanoff, 55.) - Martinuccio, J. M. Olivera (D. Alonso, 82.). Edző: Diego Aguirre.

Santos: Rafael - Pará, Bruno Rodrigo, Durval, Alex Sandro - Adriano, Danilo, Elano (Alan Patrick, 78.), Arouca - Neymar, Zé Eduardo (Bruno Aguiar, 90.). Edző: Muricy Ramalho.

Sárga lap: A. González, Corujo, Freitas, Martinuccio, Arouca, Neymar.

 

Sajnos a meccset nem láthattam, ezért az összefoglaló videóra és az uruguayi sportújságírókra hagyatkozom: az időjárási körülmények nem kedveztek a játéknak, a hazaiak ezzel együtt megpróbáltak támadólag fellépni. Az első 18 perc unalmas játékot hozott, ekkor a brazilok legnagyobb sztárját, Neymart a bíró szimulálásért sárga lappal büntette. Az ő teljesítményéről külön összefoglalót is mutatok, a legendásan kemény uruguayi védők nem hagyták élni a friss hírek szerint kb. 40 millió eurót érő csatárt...

 (törölt videó)

Ezután főleg a brazilok előtt akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, akik fokozatosan átvették a játék irányítását. A cserékkel - három rutinos, sokszoros uruguayi válogatott futballista állt be, Antonio Pacheco, Diego Alonso és Fabián Estoyanoff összesen 61-szer játszott a Celestében -  a hazaiak támadójátéka az első félidőhöz képest ötletesebbé vált, a második játékrész második felében akár a győzelmet is megszerezhették volna - ezzel együtt a döntetlenre nem lehet panasz, mert a Santos is vezetett jópár veszélyes támadást.

Mivel az idegenben lőtt gólok a döntőben nem számítanak, Diego Aguirre csapatának június 22-én São Paulóban győzelemre van szüksége ahhoz, hogy a kontinens legjobb klubcsapatának járó trófea Uruguayba kerüljön. MIN-DEN-KI SZUR-KOL-JON!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása