Jól indult az év, egy-egy gól a Real Madrid és az FC Barcelona ellen, így kell ezt csinálni! Az idei első spanyol fordulóban nyertek az esélyesek, de ez az örömömből nem sokat von le, mutatom a gólokat.

(törölt videó)

Stuani és Albín csereként álltak be, a forduló krónikájához még hozzáteszem, hogy Godín, Diogo és az Almeríában Marcelo Silva végigjátszotta a meccsét, Eguren szokás szerint kezdett a Sporting Gijónban, de Chori Castrót és Cácerest is behozta az edzője menet közben.

Sajnos foglalkoznom kell a bíráskodással is, bár annak idején a BLSZ játékvezető-képzésén igyekeztek belénk verni, hogy a kollégák munkáját nem minősítjük: a spanyol bírói kar évtizedek óta deklaráltan a leggyatrább a topligák garnitúrái közül, amit pedig ebben a fordulóban műveltek, az kiverte nálam a biztosítékot. Továbbra is utalok ezirányú tanulmányaimra, megkülönböztetünk tehát „mezei” és a mérkőzés eredményét befolyásoló tévedést, utóbbiért büntetés, jellemzően valamennyi időre (hetekre, hónapokra) szóló eltiltás jár. Ez csak annyit tesz, hogy amelyik spori látványosan rosszul végzi a munkáját, azt egy kicsit hazaküldik edzeni és gondolkozni, a szándékos hiba (lásd még: bunda) már jogi kategória, akkor persze csattanjon a bilincs.

Néhány aktuális példa a vérlázítóan ergya játékvezetésre, csak azokról a meccsekről, amiket volt szerencsém megnézni: González González a hosszabításban 1-1-nél megadott egy lesgólt a Valencia–Espanyolon, ezzel nyertek 2-1-re a hazaiak, teljesítményét a Marca 10-ből 0-ra értékelte; Rubinos Pérez az Athletic Biblao–Deportivo mérkőzés 33. percében tévesen állította ki a hazaiaktól Mikel San Josét, a vége 2-1-es vendéggyőzelem, a játékvezető értékelése 3/10; a tegnap esti Atlético Madrid–Racing Santander találkozón Turienzo Alvarez tévesen fújta vissza les címén az egyedül kilépő Sergio Agüerót, a meccs gól nélküli döntetlennel ért véget.

Én azért nézek spanyol bajnokikat a tévében, hogy felhőtlenül és jól szórakozzam, amit viszont az elmúlt pár napban láttam, az nem jó és nem is szórakoztató.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása