Ma világszínvonalra emelkedett a Global Soccer a topligák bemutatása terén. Egyszerűen értelmüket vesztik innentől a sporttévék összefoglalói a reklámjaikkal és a tehetségtelen kommentátorok butaságaival. Mától akkor nézem meg az angol, német, olasz, francia, spanyol bajnoki összefoglalókat, amikor akarom, olyan sorrendben, amilyenben akarom, ráadásul akár előbb is, minthogy a tévében leadnák hétfő este. És egy helyen, nem az olasz-francia-spanyol hármast külön, a németet külön, az angolt meg sehogy sem, hacsak nincs valami spéci tévéelőfizetésem, mint ahogy nincs.

Azért tudok egyébként ilyen sokáig lelkendezni, mert a múltkori, mindent felülmúló hétvége után értelemszerűen kicsit visszaestek az európai légiósaink. Azért arról szó sincs, hogy ne tudnék gólokat mutatni...

Az elsőhöz elég volt 4 perc Gonzalo Castrónak, az Atlético Madrid elleni mérkőzésen 1-0-nál lépett pályára a 85. percben, hogy aztán bebiztosítsa a hazai győzelmet:


 

Hollandiában Luis Suárez gólt rúgott Fehér Csabáéknak, Bredában ezzel sima 3-0 lett a meccs vége – Bruno Silvát sajnos kiszorította a kezdőből az Ajax-nevelés Gregory van der Wiel, aki mellesleg a mérkőzés második gólját szerezte.

(törölt videó)

Eddig nem tűnt fel nekem a korábbi vb-szereplő és sokszoros válogatott szélső, Mário Regueiro Görögországban, de most győztes gólt rúgott az Arisz Szaloniki színeiben, ahová nyáron passzolta le a Valencia CF. Annyi a mentségem, hogy idén még nem mutatott semmit, csak az őszi 9. és a 12. fordulóban szerzett két igen fontos találatot. Érdekesség, hogy utóbbi esetben is a Panszerraikosz ellen volt eredményes, ugyanúgy, mint most hétvégén. Egy jó bal láb és egy lyukaskezű kapus kellett a gólhoz:
 

 

A további érdekességek kategóriába tartozik, hogy Zalayetát a Milan ellen Bogliacino váltotta időhúzó cserének a gól nélküli nápolyi döntetlenhez. Olaszországban ezen felül uruguayi rangadót is játszottak, a Catania–Lazio meccsen Muslera húzta a rövidebbet, bár konkrétan nem a szicíliaiak csatára, Jorge Martínez rúgta neki a mérkőzés egyetlen gólját.

A legfontosabbat pedig nem is írtam még: Maxi Pereira megnyerte a Benficával a Portugál Ligakupát szombat este. Akármilyen értéktelen, mégiscsak ez első trófea az Urufoci indulása óta – nem is volt olyan rossz ez a hétvége!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása