Ma jelent meg a hír, hogy a múltkor emlegetett Luis Suárez iránt érdeklődik az AC Milan, ami szép és dícséretes dolog, de legkorábban a nyáron lehet belőle valami. A téli átigazolási időszak lejárt, ki is használom az alkalmat, hogy bemutassam, hogy érintette ez az uruguayi játékosokat - mint kiderül, elsősorban a csatárok iránt mutatkozott nagy kereslet.

A legnagyobb szám természetesen Abreu Európába szerződése volt, akit a River Plate engedett el a Real Sociedadhoz. El Loco utoljára egy évtizede, az RC Deportivo színeiben játszott spanyol földön, nem is innen emlékezett rá a baszkok edzője, Juan Manuel Lillo: még Mexikóban, a Dorados de Sinaloánál dolgoztak együtt három évvel ezelőtt, és amikor szüksége lett egy gólerős csatárra, tudta, kihez forduljon.

Ha már Spanyolország és Segunda, itt jegyzem meg, hogy Sebastián Tabordát a Depor még novemberben kölcsönadta a másodosztályú Hércules Alicanténak - a csapat jelenleg feljutó helyen áll, Taborda ehhez eddig egy góllal járult hozzá. Iván Alonso fordított utat járt be, a segundás Real Murciából az RCD Espanyolba szerződött január 31-én, miután az ősszel 14 meccsen 5 gólt ért el. Ott hagyta Murciában szegény Fabián Carinit, Balogh Bélával együtt.

Olaszországba két csatár szerződött át, a Serie B-ben feljutó helyen álló Livorno a Koller-szerű fizikummal megáldott Sebastián Andrés Balsast vette meg a montevideói Racing Clubtól. A 23 éves Balsas hat gólt szerzett az aperturában, és ahhoz a Leonardo Migliónicóhoz csatlakozik, aki nyáron költözött át Genovából Livornóba, miután a Sampdoriában alig kapott játéklehetőséget. Abel Mathías Hernández egy még jobb csapatba, az US Palermóba szerződött, ahol Edison Cavanival riogathatja majd a védőket - igaz, erre a tavasszal valószínűleg nem sok lehetősége lesz, alig 20 éves, még fejlődnie kell (a Penarolban három gólt rúgott az őszi idényben).

Még fiatalabb Nicolás Mezquida, akit az FC Schalke 04 vett meg a Penaroltól, majd azonnal vissza is kölcsönözte Montevideóba - még csak 17 éves, hadd maradjon kicsit otthon, aztán majd jövőre csatlakozik Carlos Grossmüllerhez és Vicente Sánchezhez Németországban (a gelsenkircheni uru-kolóniáról később még írok külön). Itt egy videó a srácról, nagyon tud:

Egyetlen kakukktojásunk a védő Martín Rodríguez, akinek nem jött be az élet Argentínában, a Banfield tavaszra visszakölcsönözte a fővárosi Nacionalba.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása