Tegnap este a negyeddöntők első mérkőzései közül játszották le az első kettőt a Libertadores-kupában, az egyiket éppen Montevideóban, ahol az uruguayi bajnokcsapat 2-0-s előnyt szerzett a visszavágóra a chilei Universidad Católicával szemben.

 

Ahogy ránéztem a legjobb 8 között a párosításokra feltűnt, hogy azért ez a mostani nem egy szokványos sorozat: két paraguayi (Libertad, Cerro Porteño), egy brazil (Santos), egy kolumbiai (Once Caldas), egy argentin (Vélez Sársfield), egy chilei (Universidad Católica), egy mexikói (Jaguares Chiapas) és persze egy uruguayi együttesnek van még esélye a győzelemre és ha megnézzük az eredeti 32-es mezőnyt, hát, első pillantásra nem pont ezek a csapatok tűntek esélyesnek.

 

Mindegy, annál jobb nekünk, hiszen a montevideói 2-0-val a Peñarol fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát! Nem venném el a két gólszerző, Juan Manuel Olivera és Alejandro Martinuccio, sem a sérüléséből visszatérve az első gólban főszerepet vállalt Jonathan Urretavizcaya érdemeit, de tény, hogy ebben a két gólban a főszerepet a chilei bajnokcsapat válogatott kapusa, Paulo Garcés játszotta. Lehet velem vitatkozni, de inkább nézzük meg a meccs két legfontosabb jelenetét.

 (törölt videó)

 

Peñarol–Universidad Católica 2-0 (1-0)

2011. május 11., Montevideo, Centenario stadion, vezette: Baldassi (argentin).

Peñarol: S. Sosa – Corujo, A. González, G. Rodríguez, D. Rodríguez – Mier (E. Albín, 61.), Freitas, L. Aguiar, Urretavizcaya (Estoyanoff, 78.) – J. M. Olivera (D. Alonso, 85.), Martinuccio. Edző: Diego Aguirre.

Universidad Católica: Garcés – Valenzuela, H. Martínez, Parot, Eluchans, Tomás Costa, Ormeño, F. Silva (F. Gutiérrez, 58.), Meneses (F. Pizarro, 83.), Cañete (Calandria, 73.), Pratto. Edző: Juan Antonio Pizzi.

Gólszerző: J. M. Olivera (36.), Martinuccio (94.).

Sárga lap: G. Rodríguez, Freitas, Eluchans, Parot.

 

 

Az Ázsiai Bajnokok Ligájában eközben a Hangzhou Greentown megőrizte hazai veretlenségét, ezzel együtt 5 ponttal az utolsó helyen zárta a csoportkört (a részleteket lásd itt). A tegnap esti utolsó, 6. mérkőzésen a kínai együttes 1-1-es döntetlent játszott az FC Szöullal, a meccsen az uruguayi légiósok közül Matías Masiero kezdett, míg Sebastián Vázquez a kispadon kapott helyet – a teljes jegyzőkönyv itt olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása