Az elmúlt két nap főszereplői uruguayi szempontból Diego Lugano, Ernesto Chevantón, "El Matador" Cavani és "El Chino" Recoba voltak, nézzük, mi minden történt!

Uru rangadót hozott az olasz bajnoki forduló, a 2-1-es hazai győzelemmel végződött US Lecce-SSC Napoli mérkőzést ráadásul a csereként beállt Chevantón döntötte el - őt azután pár perccel küldte pályára Luigi de Canio edző, hogy a Napoliból Edison Cavani megkapta második sárga lapját. Az uruguayi légiósok közül Rubén Olivera, Guillermo Giacomazzi és a nápolyiaknál Walter Gargano is végigjátszotta a 90 percet. Egészen fantasztikus Chevantón balos bombája!






Diego Lugano győztes gólja lehet, hogy nem olyan szép (2:45-nél), de talán még fontosabb: a Fenerbahce a Karabukspor elleni idegenbeli 1-0-s győzelmével torábbra is vezeti a török bajnokságot, bár azonos pontszámmal (76) állnak az élen a rivális Trabzonspor előtt. Ezzel a lövéssel amúgy a Celeste középhátvédje megdöntötte az egyéni rekordját az egy idényben szerzett gólok terén.

(törölt videó)

Szomorú hír is akad azért: kedvenc játékosom, Álvaro Recoba a hétvégi bajnokiját követően arról nyilatkozott a sajtónak, hogy komolyan gondolkozik a visszavonuláson.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.05.11. 16:27:00

A Matadort sajnos három meccsre elmeszelték, a bajnoskágban ebben a szezonban már nem lép pályára, így tuti, hogy Di Natale lesz a Seria-A gólkirálya..

mkmax 2011.05.11. 16:27:03

Ide tartozik még:

Fulham-Liverpool 2-5

A Vörösök utolsó gólját Luis Suárez szerezte egy fantasztikus kiugratás után, érdemes megnézni, ahogy a mesterhármast szerzett Maxi Rodríguez góljait is:

www.101greatgoals.com/liverpool-take-it-to-the-maxi-rodriguez-hat-trick-in-5-2-win-at-fulham/93247/

Luisito ezzel már 4 gólos a bajnokságban, a Liverpool pedig a Tottenhamet megelőzve az 5. helyen áll a Premier League-ben.

mkmax 2011.05.11. 16:37:02

@AkovácsApéter: ó, hát ez kár. Viszont a Nápoly 3. lesz a bajnokságban, az Udinese meg legfeljebb 4., úgyhogy nincs okunk szomorkodni :)

AkovácsApéter 2011.05.12. 08:24:10

@mkmax: Méltatták Luisitot a mai Sportban is, végre egy jó cikk! :)
süti beállítások módosítása