Tegnap délután a Lecce–Bologna mérkőzés helyett akár Olaszország–Uruguay barátságos meccset is rendezhettek volna a két együttes játékosai: a Via Del Mare stadionban Giacomazzi és Olivera kezdett a hazaiaknál, Chevantón a második félidő elején csereként állt be; a vendégeknél Britos, Diego Pérez és Ramírez végigjátszotta a 90 percet – Grossmüller ezúttal a bolognás Giménezzel együtt a kispadon ülte végig az összecsapást.

(törölt videó)

Az 1-0-s vendégsikerrel végződött találkozó győztes gólját az a Gastón Ramírez szerezte, akit épp a múlt héten méltattam, pontosabban egy nevezetes testrészét, a bal lábát dicsértem. A fenti videón jól látszik, hogy megint azzal volt eredményes, szép lövése 3 pontot ért a Bologna FC-nek.

Hasonlóan fontosnak bizonyult Iván Alonso gólja a spanyol élvonalban, a csatárt félidőben cserélte be Mauricio Pochettino az RCD Espanyol–RC Deportivo mérkőzésen és negyedórával később meg is szerezte a vezetést a barcelonaiaknak egy szép fejessel, 2-0 lett a vége.


A Segunda Divisiónban sem múlt el uruguayi gól nélkül a hétvégi forduló, a Recreativo Huelva Salamancában vendégszerepelt és Andrés Lamas találatával 1-0-ra nyert egy igen intenzív, sok szabálytalansággal, sárga és piros lapokkal tarkított mérkőzésen – az uruguayi védő is kapott egy sárgát, de ennél sokkal fontosabb, hogy hátvéd létére 18. meccsén már a harmadik gólját szerezte ebben az idényben.

Fontos feljegyezni, hogy a hétvégén elkezdődött az orosz bajnokság, ahol jelenleg egy uruguayi játékos szerepel, bár az első fordulóban nem lépett pályára: ő a Kubany Krasznodar védője, Mauricio Prieto. A 23 éves hátvéd montevideói születésű, a helyi River Plate-ben kezdte pályafutását – nevelőegyesületében 96 mérkőzést játszott (ezalatt 3 gólt ért el), kétszer szerepelt az uruguayi U-20-as válogatottban. Az orosz élvonalba a másodosztály bajnokaként frissen feljutott csapatban Dan Petrescu kezei alatt dolgozik a 2011–2012-es meghosszabbított szezonban. Játszótársai között igazán neves futballistát nem fedezhetünk fel: a helyi erők mellett moldáv, román, fehérorosz válogatottak, közép-afrikai légiósok és egy 21 éves Costa–Rica-i válogatott csatár alkotják a Kubany keretét. Az első mérkőzésen mindenesetre hazai pályán 2-0-ra kikaptak a Rubin Kazanytól.

UD Leiria–FC Porto és Getafe CF–Athletic Bilbao ma este, utóbbi meccsen Juan Albín a várhatóan kispadon kezd.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fodid 2011.03.15. 07:56:46

kezd di natale elmenni, de még cavani behuzhatja a Top Scorer címet... Vamos!

AkovácsApéter 2011.03.17. 22:58:52

@fodid: az Udinese nagyon megtáltosodott, de Matador is jól mozgott a Parma ellen, meglehet még az a gólkirályi cím, tán az első a Serie A-ban?
süti beállítások módosítása