Az utolsó csoportmérkőzésen a többi eredmény alakulása miatt mindkét csapatnak megfelelt a döntetlen a továbbjutáshoz, ezért a korábbi Eb- és vb-tapasztalataimra hagyatkozva biztosra vettem a barátságos X-et.

Tabárez kapitány a második meccsen bevált taktikát és kezdőcsapatot küldte pályára, egyedül a védelem közepén kényszerült cserére, Godínt az első mérkőzésen már szerepelt Victorino váltotta. Várakozásaimmal ellentétben pörgős, hajtós, jó meccs kerekedett ki ebből a 90 percből, bár nem tudtam kiverni a fejemből, hogy a vezető gól után a zöld-fehérek majd valahogy begyötörnek egyet és hogy, hogy nem, kialakul a mindkét csapatnak tökéletes 1-1-es döntetlen. Láttam már ilyet eleget, most nem így lett és ennek örültem.


 

Mexikó–Uruguay 0-1 (0-1)
2010. június 22., Rustenburg, Royal Bakofeng stadion, 33 425 néző, vezette: Kassai (magyar).
Mexikó: O. Pérez – F. Rodríguez, Osorio, Márquez, Salcido – H. Moreno (I. Castro, 57.), Torrado, Guardado (Barrera, 46.) – Blanco (J. Hernández, 63.) – G. dos Santos, G. Franco. Szövetségi kapitány: Aguirre.
Uruguay: Muslera – M. Pereira, Diego Lugano, Victorino, Fucile – D. Pérez, Arévalo, Á. Pereira (Scotti, 77.) – Forlán – Luis Suárez (Á. Fernández, 85.), Cavani. Szövetségi kapitány: Tabárez.
Gólszerző: Luis Suárez (43.).
Sárga lap: I. Castro, J. Hernández, ill. Fucile.

A mexikóiak legveszélyesebb játékosa – amíg a pályán tartózkodott – Andrés Guardado volt, míg a Celeste gólját a Suárez–Forlán–Cavani támadótrió hozta össze, a FIFA a mérkőzés játékosának Luis Suárezt választotta. Statisztikák itt, szöveges beszámoló a mérkőzésről emitt, a montevideói ünneplésről pedig itt tekinthető meg némi képes-videós összeállítás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása