A házigazdák elvileg jóval gyengébb játékerőt képviseltek a franciáknál, a hazai pálya közismert lejtése miatt mégis nagyon figyelniük kellett Forlánéknak, nehogy a dél-afrikaiak megtréfálják őket. Tabárez kapitány az előző mérkőzéshez képest támadóbb szellemű kezdőcsapatot küldött pályára: a védelembe Victorino helyére a támadásokat jobban segíteni tudó Jorge Fucile került, a támadó középpályást Nacho Gonzálezt pedig egy igazi gólgyáros, Cavani váltotta.

Ezzel együtt amikor már a 70. perc is eltelt a mérkőzésből és még mindig csak 1-0-ra vezetett a Celeste, a mester méginkább megerősítette a támadó részleget: Fucile helyére a jobbszélső Álvaro Fernández érkezett. Ezt a nyomást pedig már nem viselte el a hazaiak védelme, Forlán tizenegyese biztossá, Álvaro Pereira hajrágólja fölényessé tette a győzelmet – pedig nem volt olyan könnyű, mint az eredmény mutatja...

(törölt videó)

Dél-afrikai Köztársaság–Uruguay 0-3 (0-1)
2010. június 16., Tshwane/Pretoria, Lotus Versfeld stadion, 42 658 néző, vezette: Busacca (svájci).
Dél-afrikai Köztársaság: Khune – Gaxa, Masilela, Mokoena, Khumalo – Tschabalala, Pienaar (Josephs, 79.), Modise, Dikgacoi, Letsholonyane (Moriri, 57.) – Mphela. Szövetségi kapitány: Parreira.
Uruguay: Muslera – M. Pereira, Diego Lugano, Godín, Fucile (Á. Fernández, 71.) – Arévalo, D. Pérez (Gargano, 90.), Á. Pereira – Forlán – Cavani (S. Fernández, 89.), Luis Suárez. Szövetségi kapitány: Tabárez.
Gólszerző: Forlán (24., 80. – a másodikat 11-esből), Á. Pereira (95.).
Sárga lap: Pienaar, Dikgacoi.
Kiállítás: Khune (76.).

A meccs embere másodszor is Forlán lett és itt emelném ki azt az érdekességet a FIFA statisztikáiból, hogy az elsőhöz hasonlóan ezen a mérkőzésen is az ellenfél követett el több szabálytalanságot. További szöveg a meccsről itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása