Mutatom a lényeget, szombati a hír:

Vigilia agitata per gli azzurri in vista della partita con la Lazio. Ulteriori analisi sull'uruguaiano hanno rilevato che l'infortunio al piede era più grave del previsto: due mesi di stop. Tensione in allenamento tra i due giocatori.

(forrás: www.gazzetta.it)

„Rete, rete, gol di Gargano!! Incredibile Gargano!! Extraordinare...” – eszméletlen a kommentátor hangja!

(törölt videó)

Legyen akkor most az ő portréja, szeptember előtt nem valószínű, hogy szegény a pályán tűnne fel, a lábtörés komoly dolog.

Walter „El Mota” Gargano

1984. július 27.; középpályás; Danubio; 9/0

Teljes neve Walter Alejandro Gargano Guevara. Azon kevesek egyike a válogatottban, akik vidéken születtek: Paysandúban látta meg a napvilágot. Kis termetű, harcos középpályás, 168 centi, 65 kiló. Talán emiatt is alakult úgy, hogy élvonalbeli bemutatkozására sokat kellett várnia, majd’ 20 éves volt, amikor először bajnoki mérkőzésen szerepelt a Danubióban. Mikor azonban megkapta a lehetőséget, élni tudott vele, a 2004-es bajnoki győzelemből már tevékenyen kivette a részét, a Nacional elleni döntő mindkét felvonásán a pályán töltötte a 90 percet a középpálya közepén, a szintén válogatott Omar Pousóval párban. A 2005-ös átmeneti idényben a fekete-fehéreknek már nem ment ilyen jól, Garganónak annál inkább. Stabil helyet harcolt ki magának a kezdőben, és már az első fordulóban fontos gólt szerzett a Rentistas elleni idegenbeli, 2-1-re megnyert mérkőzésen. A következő két idényben is ott volt a csapattal az élmezőnyben: a Danubio előbb harmadik, majd ismét bajnok lett, amihez a középpályás két fontos találattal járult hozzá, előbb a Bella Vista, majd a River Plate (persze az uruguayi) ellen szerzett győztes gólt. Pedig a bajnoki döntőn majdnem rajta ment el a győzelem, a Penarol elleni 1-1-et követő tizenegyespárbajban hibázott, szerencséjére a párja sem talált kaput… Ezzel együtt az uruguayi új generáció egyik legtehetségesebb tagja, amit a válogatottnál is értékelnek, főleg, hogy a Celestében is stabilan jó teljesítményre képes, bizonyította ezt például 2006 októberében a Venezuela elleni montevideói 4-0-s győzelem alkalmával. Tabárez nagyra tartja, de a Copa Américán alkalmazott taktikájába nem illeszkedett „El Mota” játéka, összesen alig fél órát kapott a tornán, háromszor is csereként beállva. Képességeit külföldön is értékelik, a dinamikus, sokat küzdő, kapura is veszélyes játékost a Serie A-ba frissen feljutott SSC Napoli szerződtette még a Copa előtt, 3,5 millió euróért – nem lesz magányos Nápolyban, két korábban odaszerződött honfitársa, Nicolás Amodio és Mariano Bogliacino várja.

 

 

Az olasz állampolgársággal is rendelkező Gargano Nápolyban hamar meghatározó emberré vált, 2007 nyara óta 57 Serie A-s fellépésen van túl, két gólját egyaránt 2007 októberében, egymást követő két fordulóban érte el: az AS Roma elleni idegenbeli 4-4-en, majd a Juventus FC elleni hazai 3-1-en talált be a bajnokság 8. és 9. fordulójában. A 2008–2009-es idény további részét lábtörése miatt kihagyja. Túl jár 20. válogatottságán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása