Maracanazo kolléga szövegben leírta, amit a tegnap esti meccsről lehetett, én tehát most a klasszik focivilágos tartalmat biggyesztem hozzá a kerek, egész mondatokhoz: nevek, számok, összefoglaló és statisztika következik.

Brazília–Uruguay 2-1 (1-0)
2013. június 26., Belo Horizonte, Governador Magalhães Pinto stadion, 57 483 néző, vezette: Osses (chilei)
Brazília: Júlio César – Daniel Alves, Thiago Silva, David Luis, Marcelo – Luiz Gustavo, Paulinho – Hulk (Bernard, 64.), Oscar (Hernanes, 73.), Neymar (Dante, 92.) – Fred. Szövetségi kapitány: Scolari.
Uruguay: Muslera – M. Pereira, Lugano, Godín, M. Cáceres – Á. González (Gargano, 83.), Arévalo Ríos, C. Rodríguez – Suárez, Forlán, Cavani. Szövetségi kapitány: Tabárez.
Gólszerző: Fred (41.), Paulinho (86.), ill. Cavani (48.).
Sárga lap: David Luiz, Marcelo, Luiz Gustavo, ill. Cavani, Á. González.

Labdabirtoklás: 64%-36%
Szögletarány: 9-8
Lövések (ebből kapura): 19 (10)-7 (3)
Szabálytalanságok: 14-24
Les: 0-2

A brazil válogatottnak az egyre többször és egyre többek által elátkozott vb-rendezés miatt egy év alatt ez mindössze a negyedik tétmeccse volt (a csoportkör három találkozója után), annyi viszont elmondható, hogy az elmúlt 365 napban lejátszott 19 mérkőzésük közül csak kétszer kaptak ki: Buenos Airesben Argentínától (ott mondjuk ligaválogatottak léptek pályára), illetve idén februárban a Wembley-ben (Anglia–Brazíila 2-1). Cáfoljon meg, aki tud, de ahogy nézem, a Seleção hazai pályán, tétmeccsen az elmúlt 50 évben nem szenvedett vereséget.

Forlán pedig idén kétszer lőtt büntetőt, mindkettőt kegyetlenül bevágta: a Juventude ellen izomból, középre, a Grêmio ellen pedig szintén hatalmas erővel, balra.

Most a jobb alsót célozta meg, nem jött össze – de hát alapból Scotti sem szokott hibázni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása