A Celeste a világbajnoki selejtezőn csodával határos módon nyert Venezuelában, ezzel azonban még mindig csak annyit tett, hogy hogy belecsimpaszkodott Damoklész szalmalábába, vagy mi a fene, szóval a matematikai esély megmaradt a vb-kvalifikációra.

Örömünk szinte határtalan, azonban akik látták a mérkőzést belülről, kívülről, oldalról, azok egyöntetűen állítják, hogy ezt most inkább a venezuelai csapat vesztette el. Lényegében csak a hazai támadók rossz célzási képességein múlt, hogy a kisebb, a nagyobb és a kifejezetten hatalmas védelmi hibákból nem kapott gólt, gólokat az uruguayi nemzeti tizenegy. Nézem az összefoglaló videókat, és még napokkal a meccs után is a szívbaj kerülget...

Venezuela–Uruguay 0-1 (0-1)

2013. június 11., Puetro Ordaz, Cachamay stadion, vezette: Paulo Oliveira (brazil).

Venezuela: D. Hernández – Vizcarrondo, R. Rosales, Cichero (Seijas, 57.), Tuñez – Arango, C. González (R. Blanco, 74.), Lucena, T. Rincón, Feltscher (Aristeguieta, 55.) – Rondón. Szövetségi kapitány: Farías.

Uruguay: Muslera – M. Pereira, Diego Lugano, Godín, M. Cáceres – G. Ramírez (Á. González, 59.), Diego Pérez (Eguren, 75.), Gargano, C. Rodríguez (Á. Pereira, 85.) – Forlán, Cavani. Szövetségi kapitány: Tabárez.

Gólszerző: Cavani (27.).

Sárga lap: M. Cáreres, Diego Lugano, Gargano, Diego Pérez, Eguren, ill. Lucena, T. Rincón, Aristeguieta.

Piros lap: T. Rincón (84.).

A meccs eredeti nyelvű összefoglalójának címe annyi, hogy Viven - és tényleg ez a legtöbb, ami jó szívvel elmondható róla. A világbajnoki selejtezők házi gólkirálya, Luis Suárez eltiltás miatt nem játszhatott, El Matadornak egyszer elsült a lába, a venezuelaiak pedig az összes helyzetüket kihagyták.

406652.jpgKüzdős mérkőzés volt... (Forrás: Montevideo Portal)

Személy szerint azt mondom, hogy ezt a három pontot most Miku Fedor tehetségtelen menedzserének köszönhetjük, aki a hazaiak legjobb csatárát elszerezte Skóciába kölcsönjátékosnak (Celtic FC), ott meg olyan formahanyatlást produkált szegény, hogy kiszorult a Vinotinto kezdőcsapatából. Venezuela két legjobb támadója a pályán így Juan Arangol Arango és Salomon Rondón lett: a ballábas zseni ebben a naptári évben egyetlen gólt sem rúgott a német Bundesligában, az Oroszországban légióskodó, nála 10 évvel fiatalabb Rondón pedig 11 meccsen 3-at hozott össze középcsatárként. Vékony volt ez így, a mi nagy szerencsénkre.

cel.jpg

A következő vb-selejtező, amin szintén győzni kellene, de minimum döntetlent elérni, szeptember 8-án Peruban lesz. Onnan pedig ebben a selejtezősorozatban eddig csak Argentínának és Kolumbiának sikerült – kínkeservesen – pontokat rabolni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása