A tegnapi Chile-Észtország barátságos mérkőzés jó apropó arra, hogy ismerkedjünk egy kicsit a júliusi Copa América csoportkörében Uruguay válogatottjára váró ellenfelekkel.

Azt már láttuk, hogy a Celeste hogyan készül a pár hét múlva kezdődő kontinensviadalra (Németország ellen 1-2, Hollandia ellen 1-1), de vajon milyen formában vannak az ellenfelek? Július 4-én San Juanban a csoportkör első mérkőzése az Uruguay-Peru találkozó lesz, ami egyértelműen a "kötelező győzelem" kategória. A peruiak az elmúlt három válogatott meccsükön egyaránt 0-0-t játszottak Ecuador, Japán és Csehország ellen, az utolsó erőpróbára a torna előtt Szenegált hívták el Limába.

Chile tegnapra könnyebb ellenfelet választott: Santiago de Chilében 4-0-ra győzték le Észtországot, nagyon magabiztosan, látványos gólokkal.

(törölt videó)

Ez alapján nagyon vigyáznia kell hátul a Diego Lugano vezette védelemnek, ha a kapuhoz 30 méternél közelebb jön egy chilei, az már veszélyes lehet - különösen, ha Fernando Muslera áll a abban a kapuban... Chile válogatottja három nap múlva játssza utolsó felkészülési mérkőzését Paraguayban.

A legkeményebb ellenfélnek a csoportban viszont nem a fenti két dél-amerikai válogatott, hanem a kontinenstornára vendégként meghívott Mexikó ígérkezik: az éppen az Arany-kupán szereplő együttes 3 meccsen 3 sima győzelemmel jutott tovább az ottani csoportjából (5-0 El Salvador, 5-0 Kuba és 4-1 Costa Rica ellen), a negyeddöntőben pedig tegnapelőtt Guatelamát is lenyomta:

(törölt videó)

Szerdán Hondurasszal játszanak a fináléba jutásért, ahol várhatóan az Egyesült Államok válogatottjával döntik el, melyik együttes Észak- és Közép-Amerika legerősebb nemzeti csapata.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.06.21. 12:41:13

Valami gubanc van a lájkolással, mert hiába lájkolom, nem lájkol.
Hogy ilyen sallangmentesen fejezzem ki magam :)

Na, szóval számomra is Muslera a legnagyobb talány. Talán nem szentségtörés, ha azt mondom, minimum két hellyel előrébb végzett volna a csapat egy klasszis kapussal.
Másfelől viszont még fiatal, érhet, kinőheti azt a hajmeresztő stílust, amivel a távoli lasztikra meg a beívelésekre reagál.

Csütörtök este pedig Uruguay - Észtország!
süti beállítások módosítása