Hihetetlenül érdekes és izgalmas éve ez az uruguayi labdarúgásnak klub- és válogatott-szinten egyaránt, ezt most néhány, terjedelemre ugyan kicsi, jelentőségüket tekintve azonban oltári nagy hírrel támasztom alá.

 

Friss-ropogós, ma reggeli MTI-hír, hogy valószínűleg el kell halasztani a Libertadores-kupa döntőjének holnap estére tervezett első mérkőzését, mert a chilei vulkánkitörés miatt az egész kontinens légi közlekedése akadozik. Azért reméljük, hogy a brazilok előbb-utóbb épségben Montevideóba érnek és lejátsszák a Peñarol-Santos derbit.

 

Szintén ma reggel jutott át az MTI szűrőjén, hogy véget ért az uruguayi bajnokság, mégpedig a Nacional győzelmével. Persze ez "direktben" nem lehetne magyar hír, csak úgy, hogy az aranyéremről döntő Nacional-Defensor Sporting mérkőzés egyben Marcelo Gallardo búcsúmeccse is volt. (Nem mintha nem tisztelném a kiváló argentin középpályást, remek focista volt és fantasztikus, ráadásul nagyon eredményes pályafutást zárt le tegnapelőtt.)

Magáról a fent említett találkozóról itt olvasható egy kis beszámoló, de ami még jobb, a Mindenuruguay egy rövid, de egészen jó, színes-szagos összefoglalót is közöl az uruguayi bajnokságról, megéri ide kattintani és megnézni!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása