A hétvége hősei a bolognai Gastón Ramírez és az Egyesül Államokban légióskodó Álvaro Fernández voltak, közben az FC Porto veretlenül, az Ajax Amsterdam pedig uru légiósai nélküli lett bajnok.

 

A portugál és a holland bajnoki címekről, Álvaro Pereira, Cristián Rodríguez, Jorge Fucile, illetve Luis Suárez, Bruno Silva és Nicolás Lodeiro szerepléséről külön anyagot szeretnék összehozni, addig is nézzük a hétvége számunkra legérdekesebb góljait!

 

A Major League Soccerben a Seattle Sounders a Portland Timberst fogadta, a hazai szurkolók valami egészen fantasztikus hangulatot teremtettek a stadionban és érdemes hallgatni a kommentátort is, akin keresztül betekintést nyerhetünk a sport egy másfajta, tipikusan amerikai felfogásába – teljesen máshogy interpretálja a pályán történő eseményeket, mint egy magyar, vagy egyáltalán, bármelyik európai szpíker. Aki „csak” Álvaro Fernández „great strike”-jára kíváncsi, 4 percnél találja.

 

(törölt videó)

Az amerikai meccs ugyanúgy 1-1-re végződött, mint a Bologna FC firenzei vendégjátéka. A Fiorentina már az első félidőben megszerezte a vezetést, majd a félidőben becserélt Gastón Ramírez 5 perccel a fordulás után befejelte az egyenlítő gólt. Nem sokkal később összejöhetett volna a győzelem is, a hazaiak dán védőjét, Per Kröldrupot a játékvezető kiállította és büntetőt ítélt, a Bologna csapatkapitánya és házi gólkirálya, Marco di Vaio azonban fölébombázott. A Serie A-ban így már négygólos Ramírezt a 79. percben kiszórta Antonio Giannoccaro spori, így a csapatok végül minden tekintetben döntetlenül zárták a meccset - Diego Pérez végigjátszotta a találkozót, Henry Giménez pedig 20 perccel a vége előtt állt be Daniele "Cobra" Paponi helyére.

 

 

Megmutatom még a Lazio–Genoa meccset, akadt hat szép gól, a hazaiaknál szokás szerint a Fernando Muslera védett, a második félidőben csereként beállt Álvaro González is.

 

 

A Lazio ezzel a győzelemmel már 63 pontos a bajnokságban és az 5. helyen áll, megelőzve a városi rivális AS Romát és a Juventus FC-t, bravúr ez ám a javából!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mkmax 2011.05.23. 11:35:14

[emlékeztető magamnak]
Tudom, írni kéne a Porto EL-győzelméről, a Penarol továbbjutásáról, az angol, olasz, spanyol, portugál, görög és minden egyéb bajnokságról, amint lesz rá kapacitás, megoldom.
süti beállítások módosítása