Hihetetlen bravúrt hajtott végre a Libertadores-kupában a Peñarol: a hazai mérkőzésen elszenvedett egygólos vereség után idegenben verte ki a kontinens elvileg legjobb klubcsapatát, a kupa címvédőjét, a brazil Internacionalt. Az FC Porto a papírformának megfelelően bejutott az Európa Liga döntőjébe.

 

 

 

Brazíliában borzasztóan kezdődött a visszavágó a sárga-feketék számára, egy 20 éves korosztályos válogatott játékos, Oscar már az első percben megduplázta az Internacional előnyét az összesítésben – valószínűleg ekkor bízták el magukat a címvédő játékosai... A második félidő első percében aztán egy szép támadás végén a Peñarol argentin légiósa, Alejandro Martinuccio kiegyenlített, és 5 perccel később már az uruguayi bajnok állt továbbjutásra! „El Palote” Olivera csodálatos fejesgóljára a brazilok nem tudtak válaszolni, így óriási meglepetésre a címvédésre is esélyesnek tartott Internacional helyett a Peñarol jutott a legjobb 8 közé.

 

Internacional–Peñarol 1-2 (1-0) – összesítésben 2-2

2011. május 4., Porto Alegre, José Pinheiro Borda stadion, vezette: Osses (chilei).

Internacional: Renan – Bolívar, Kléber, Nei (Rafael Sóbis, 72.), Rodrigo – Andrezinho (Goulart, 58.), Bolatti, Guiñazú, D'Alessandro – Oscar (Tinga, 58.), Leandro Damião. Edző: Falcao.

Peñarol: S. Sosa – A. González, C. Valdez (E. Albín, 71.), G. Rodríguez, D. Rodríguez – Corujo, Freitas, L. Aguiar, Mier (Domingo, 79.) – Martinuccio (E. Torres, 93.), J. M. Olivera. Edző: Diego Aguirre.

Gólszerző: Oscar (1.), ill. Martinuccio (46.), J. M. Olivera (50.).

Sárga lap: Nei, D'Alessandro, Rafael Sóbis, Freitas, L. Aguiar, Domingo.

 

A mexikói CF América az idegenbeli egygólos vereség után hazai pályán 0-0-t játszott a brazil Santosszal, így kiesett a sorozatból – a visszavágón Vicente Sánchez kezdett, Nicolás Olivera viszont ezúttal a kispadon maradt. Az összefoglalóból kitűnik, hogy a hazaiak beleadtak apait-anyait, de nem tudták bepréselni a labdát a brazil kapuba.

 

Az FC Porto a hazai 5-1-es győzelem után idegenben 3-2-es vereséget szenvedett a Villarreal CF ellen, a Sárkányok így is 7-4-gyel jutottak az Európa Liga döntőjébe. Cebolla Rodríguezt sajnos fél óra elteltével sérülés miatt le kellett cserélni, Jorge Fucile pedig kulccsonttörése miatt eleve nem játszhat – drukkolok, hogy legalább Álvaro Pereira játszhasson a döntőben a Porto uruguayi légiósai közül.

 

 

 

Villarreal CF–FC Porto 3-2 (1-1)

2011. május 5., Villarreal, El Madrigal stadion, vezette: G. Rocchi (olasz).

Villarreal CF: Diego López – Mario Gaspar, Musacchio, Matilla (Marchena, 57.), Capdevila – Cazorla (Wakaso, 57.), Cani, Bruno Soriano – Nilmar (Marcos Senna, 67.), M. Ruben, G. Rossi. Edző: Garrido.

FC Porto: Helton – Á. Pereira, Rolando, Fernando (Rúben Micael, 61.), Săpunaru – Otamendi, João Moutinho (Souza, 52.), Guarín – Hulk, Radamel Falcao, C. Rodríguez (J. Rodríguez, 32.). Edző: Villas-Boas.

Gólszerző: Cani (17.), Capdevila (75.), G. Rossi (80. – 11-esből), ill. Musacchio (39. – öngól), Radamel Falcao (48.).

Sárga lap: Bruno Soriano, Wakaso, Săpunaru, Radamel Falcao, Otamendi, Rúben Micael.

 

A Benfica viszont sajnos 1-0-ra kikapott az SC Bragától, így 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal elbukott az elődöntőben. A meccs összefoglalója megnézhető itt, hihetetlen balszerencsés mérkőzés volt Maxi Pereiráék szempontjából (az uruguayi válogatott jobbhátvéd végigjátszotta a 90 percet), minden labda kifelé pattant, pedig ha csak egy lövés vagy fejes valahogy becsorog...

 

Még annyit, hogy az Ázsiai Bajnokok Ligájában a három uruguayi légióst felvonultató kínai Hangzhou Greentown jó kezdés után visszaesett, három idegenbeli vereségével elszálltak az esélyei a csoportból való továbblépésre. Hazai veretlenségét azért még megőrizheti az együttes: eddig egy 0-0-s döntetlen az Al Ain (Egyesült Arab Emírségek), egy 2-0-s győzelem a Nagoya Grampus (Japán) ellen, jövő héten a csapat a dél-koreai FC Szöult fogadja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.05.07. 09:56:00

De szeretem, amikor Brazíliában 2-1-re győz Uruguay! :)
süti beállítások módosítása