A hat, uruguayi játékost is soraiban tudó együttes közül végül három jutott a következő körbe az EL-ben, nézzük, mi minden történt tegnap este!

FC Porto–Sevilla FC 0-1 (összesítésben 2-2, továbbjutott az FC Porto idegenben lőtt több góllal)
Az uruguayi rangadóból ha nehezen is, de a Porto került a következő körbe egy egészen izgalmas, helyenként már-már drámai meccsen. A spanyoloknál Martin Cáceres az első mérkőzés után kikerült a csapatból, a hazaiaknál most Cebolla Rodríguez is a kispadot koptatta, Álvaro Pereira és Jorge Fucile viszont kezdett a védelem két szélén. Kicsit rajzolgattam, mi volt a meccs kulcsa taktikailag: a két uruguayi válogatott lezárta a széleket, semlegesítve a spanyolok legjobb fegyverét, miközben Hulkot és Silvestre Varelát a vendégek egyedül hagyott szélső védői (Perotti és Jesús Navas nem megy vissza segíteni) nem tudták tartani.

 

 

Hogy a rengeteg kidolgozott helyzetből egyet sem gyötörtek be, az a csatárok sara, szerencséjük, hogy az egy kósza bekapott gól és Álvaro Pereira kiállítása is belefért.


 

VfB Stuttgart–Benfica 0-2 (összesítésben 1-4)
Maxi Pereira Németországban is ugyanúgy végigjátszotta a mérkőzést, ahogy az odavágón, lezárta a jobb oldalt és hatékonyan kapcsolódott be a támadásokba, remek játék!

Ajax Amszterdam–RSC Anderlecht 2-0 (összesítésben 5-0)
A hollandok simán jutottak tovább, Lodeirót nem nevezték a meccsre.

CSZKA Moszkva–PAOK Szaloniki 1-1 (összesítésben 2-1)
Az otthoni vereséggel ez a párharc már az első meccsen eldőlt, bár ahogy Szalonikiben, most is egy óriási védelmi hiba kellett az első gólhoz: ezt Zlatan Muszlimovics szerezte, amivel sikerült közel negyedórára 1-1-re hozni az összesítést. Aztán egy borzasztó szerencsétlen góllal mégiscsak érvényesült a papírforma, továbbjutottak az oroszok – Pablo García végigjátszotta ezt a meccset is, a 92. percben begyűjtött egy sárga lapot.

 (törölt videó)

Villarreal CF–SSC Napoli 2-1 (összesítésben is 2-1)
A gól nélküli első mérkőzés után hazai pályán begyűrte a Villarreal a nápolyiakat, ahol a két uruguayi ellentétes utat járt be a csapatban: Walter Gargano az első találkozón csereként állt be, most végigjátszotta a 90 percet, Edison Cavani viszont a kispadról szállt be az 53. percben – akadt helyzete is, de gólt lőni nem tudott, az olaszok kiestek a sorozatból.

A legjobb 16 között tehát három együttesnek szurkolhatunk, az első mérkőzéseket március 10-én rendezik:

Benfica–Paris Saint-Germain
CSZKA Moszkva–FC Porto
Ajax Amszterdam–Szpartak Moszkva

(törölt videó)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.02.25. 12:44:33

Maxi Pereirát láttam az éjjel a TV-ben, tényleg nagyon jó volt.
Sajnos a Libertadoresben megint nem volt jó napunk... A Penarol és a Nacional is csoportutolsó.
süti beállítások módosítása