A Celeste tehát első helyen jutott tovább az A csoportból, a legjobb 16 között pedig azt a dél-koreai válogatottat kapta, amely csoportjában legyőzte a görögöket, döntetlent játszott Nigériával és csak a csoportgyőztes Argentínától kapott ki egy, az eredmény (4-1) ellenére nem is olyan egyszerű meccsen.

A statisztikafüggők verhették a nyálukat azon, hogy a két csapat eddigi 5 meccsén négy uruguayi győzelem és egy döntetlen született, eszerint tehát sima mérkőzésre volt kilátás – persze nem az lett.


 


Uruguay–Koreai Köztársaság 2-1 (1-0)
2010. június 26., Nelson Mandela Bay / Port Elizabeth, Port Elizabeth stadion, 30 597 néző, vezette: Stark (német).
Uruguay: Muslera – M. Pereira, Diego Lugano, Godín (Victorino, 46.), Fucile – D. Pérez, Arévalo, Á. Pereira (Lodeiro, 74.) – Forlán – Luis Suárez (Á. Fernández, 84.), Cavani. Szövetségi kapitány: Tabárez.
Koreai Köztársaság: Jung – Cho, Park J. S., Kim Y. W., Park C. Y., Lee Y. P., Kim J. S. (Lee D. G., 61.), Lee J. S., Ki (Yeom, 85.), Lee C. Y., Cha. Szövetségi kapitány: Huh.
Gólszerző: Luis Suárez (8., 80.), ill. Lee C. Y. (68.).
Sárga lap: Cha Du Ri, Kim J. W., Cho Y. H.

(a koreai nevek pontos magyar átírásával [Lee -> Ri, Park -> Pak, Cha -> Csa stb.] most nem vesződök, marad az angol)

Támadásban ismét a Cavani–Forlán–Suárez hármas alkotott nagyot (a meccs embere utóbbi lett), Muslera a koreaiak góljánál hozta a szokásos formáját és a középpályások sem voltak olyan hatékonyak, mint a csoportkörben: 55-45%-os arányban az ellenfélnél volt többet a labda. Nagyon nehéz volt ez a győzelem, kellett hozzá némi isteni szikra a csatároktól és egy nagy adag szerencse a védekezésben, de végül sikerült és utólag csak ez a fontos.

A hivatalos FIFA-statisztikák amúgy itt láthatók, a mérkőzésről hosszabb szöveges összefoglaló olvasható itt, képek a montevideói utcai ünneplésről itt nézegethetők.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása