2001 novemberében még otthon a tévé előtt figyeltem a Eurosport adását és ujjongtam, amikor az Ausztrália elleni pótselejtezőn Richard Morales az idegenbeli 1-0-s vereség után Montevideóban kétszer is megvillant a második félidőben és belőtte a világbajnokságra a Celestét. 2005-ben viszont már a Focivilág szerkesztőségében néztük együtt a kollégákkal, ahogy – szintén az ausztrálok ellen – 1-1-es összesítés után tizenegyesekkel dőlt el a vb-re jutás. Darío Rodríguez és Zalayeta kihagyta... Ezután a két élmény után tulajdonképpen örülök, hogy nem láttam élőben a Costa Rica elleni, fokozottan idegtépő oda-visszavágót.

Costa Rica–Uruguay 0-1 (0-1)
2009. november 14., San José, Ricardo Saprissa Aymá stadion, 19 500 néző, vezette: Undiano Mallenco (spanyol).
Costa Rica: Navas – Miller (Díaz, 76.), G. Martínez (Umaña, 23.), Marín (R. Fonseca, 62.), Sirias – Bolaños, Azofeifa, Centeno, Mota – B. Ruíz, Á. Saborio. Szövetségi kapitány: René Simões.
Uruguay: Muslera – Godín, Diego Lugano, Victorino – Á. González, Eguren, Á. Fernández, Lodeiro (J. Rodríguez, 60.), Á. Pereira – Forlán, Suárez (S. Fernández, 79.). Szövetségi kapitány: Tabárez.
Gólszerző: Diego Lugano (21.).
Kiállítva: Azofeifa (51.).

Uruguay–Costa Rica 1-1 (0-0)
2009. november 18., Montevideo, Centenario stadion, 62 150 néző, vezette: Busacca (svájci).
Uruguay: Muslera – Godín, Diego Lugano, Scotti (Victorino, 71.) – M. Pereira, Eguren, Diego Pérez, Lodeiro (Á. Fernández, 83.), Á. Pereira – Forlán, Suárez (Abreu, 66.). Szövetségi kapitány: Tabárez.
Costa Rica: Navas – Miller, P. Barrantes, Umaña, Marín (Á. Saborio, 68.) – Díaz, Bolaños, Centeno, Mota (M. Barrantes, 59.) – B. Ruíz, V. Rodríguez (R. Fonseca, 64.). Szövetségi kapitány: René Simões.
Gólszerző: Abreu (70.), ill. Centeno (74.).

2-1-es összesítéssel a Celeste jutott ki a világbajnokságra. Még most is rendesen felment a vérnyomásom, pedig csak a pár perces összefoglalókat néztem meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkovácsApéter 2011.01.21. 11:43:54

A 2001-est én is a tévé előtt ujjongtam végig, a 2005-ös katasztrófáról pedig van otthon egy poszterem, amin Zalayeta-ék teljes letargiában állnak a kezdőkörben az ausszik nyerű tizenegyese után... Örök emléknek, hogy soha nem szabadna hagyni, hogy csak az ötödik helyen végezzen a csapat (és mégis, zsinórban harmadszor sikerült...)
süti beállítások módosítása