mkmax 2010.12.01. 11:30

El Diablo Granoche

Duplázott tegnap este a Novara ellen az olasz kupában és különben is régóta érett már, hogy foglalkozzak vele, ismerkedjünk hát meg Pablo Mariano Granochéval! Sokszorosan szimpatikus csatár ő, szinte akárhol játszik, igazi local hero válik belőle – olyasmi, mint mondjuk Kaposváron Oláh Lóránt vagy Zalaegerszegen (és Limasszolban) Sebők József. Ráadásul majdnem egyidősek vagyunk.

Szándékosan hoztam ilyen példákat, mert tény, hogy igazi nagy klubban még nem játszott és kicsi az esélye, hogy valaha is fog. Pályafutása egy montevideói kiscsapatban, a Miramar Misionesben kezdődött, ahol annyi gólt szerzett, hogy – például egy patinásabb hazai csapat kihagyásával – egyből Mexikóba szerződhetett. Ott a hangzatos nevű Vörös Cápák házi gólkirálya lett, a 2006–2007-es idényben 27 mérkőzésen 23-szor volt eredményes. Ez a teljesítmény már európai szerződést ért, az olasz másodosztályú Triestina igazolta le.



Imádták Triesztben, amit harcos játékstílusával és két idény alatt 62 mérkőzésen szerzett 31 góljával érdemelt ki, no meg azzal, hogy igazi jóképű lányokkedvence típus... Most, hogy így belegondolok, meg is tréfált egyszer, merthogy az [origo]-nak írt 2008–2009-es Serie A-beharangozóban külön említettem őt, mint a Chievo Verona új szerzeményét, hogy aztán a pár napra rá a sárga-kékek még egy idényre visszakölcsönözzék a Triestinához. Paff.

Azóta persze már második szezonját tölti Veronában, ahol együtt játszik honfitársával, a középpályás Mariano Bogliacinóval (a Napoliból lehet ismerős) és bár az első osztályban a gólszerzés és eleve a csapatba kerülés is nehezebb, gyorsan megszerettette magát a szurkolókkal. Az alábbi videó legalábbis erről árulkodik, no meg arról, hogy egy uruguayi játékostól még az aranylabdás Fabio Cannavarónak is érdemes óvakodnia...



 

Fantaszikus, ennyi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása